joi, 21 martie 2013

Papanaşi fierţi





Porţii: 4
Timp preparare: 20-30 minute
Ingrediente:
250 gr brînză de vacă
2 ouă
3 linguri făină
2 linguri
unt
1 cană pesmet
2 linguri zahăr
1 plic zahăr vanilat
sare
smântână (facultativ)

Preparare:
 
1.Se freacă brînza cu gălbenuşurile, se adaugă făina, sarea, şi albuşurile bătute spumă. Pe planşeta pentru aluat se presară făina şi se pune compoziţia în formă de sul turtit, gros de două degete. Se presară cu puţină făină şi se taie bucăţi late de 3 cm.
2.Se fierb în apă sărată clocotită, pînă cînd papanaşii se ridică la suprafaţa apei. Se scot cu lingura de spumă, se aşază pe farfurie şi se opăresc cu unt înfierbântat.
3. Până fierb papanaşii, separat – de preferat într-o tigaie de teflon – se rumeneşte pesmetul fără grăsime sau cu foarte puţin unt. Atenţie însă să nu-l ardeţi. Când îl luaţi de pe foc – şi nu înainte pentru a nu-l carameliza – adăugaţi zahărul şi plicul de zahăr vanilat. În acest amestec, dulce-crocant, se tăvălesc de plăcere papanaşii fierţi şi stropiţi cu unt. Aveţi grijă însă  la pesmetul fierbinte, are o inerţie termică de teracotă.
Papanaşii se servesc fierbinţi cu sau fără smântână.

Niciun comentariu: