Porţii: 4
Timp preparare: 20-30 minute
Ingrediente:
250 gr brînză de vacă
2 ouă
3 linguri făină
2 linguri unt
1 cană pesmet
2 linguri zahăr
1 plic zahăr vanilat
sare
smântână (facultativ)
2 ouă
3 linguri făină
2 linguri unt
1 cană pesmet
2 linguri zahăr
1 plic zahăr vanilat
sare
smântână (facultativ)
Preparare:
1.Se
freacă brînza cu gălbenuşurile, se adaugă făina, sarea, şi albuşurile bătute spumă. Pe planşeta pentru aluat se presară făina şi
se pune compoziţia în formă de sul turtit, gros de două degete. Se presară cu
puţină făină şi se taie bucăţi late de 3 cm.
2.Se fierb în apă sărată clocotită, pînă
cînd papanaşii se ridică la suprafaţa apei. Se scot cu lingura de spumă, se
aşază pe farfurie şi se opăresc cu unt înfierbântat.
3. Până fierb papanaşii, separat – de
preferat într-o tigaie de teflon – se rumeneşte pesmetul fără grăsime sau cu
foarte puţin unt. Atenţie însă să nu-l ardeţi. Când îl luaţi de pe foc – şi nu
înainte pentru a nu-l carameliza – adăugaţi zahărul şi plicul de zahăr vanilat.
În acest amestec, dulce-crocant, se tăvălesc de plăcere papanaşii fierţi şi
stropiţi cu unt. Aveţi grijă însă la pesmetul fierbinte, are o inerţie
termică de teracotă.
Papanaşii se servesc fierbinţi cu
sau fără smântână.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu