Porţii: 10
Timp preparare: 1 oră
Ingrediente:
- 10 ouă foarte proaspete
- 100 gr zahăr
- 1 plic de zahăr vanilat
- 250 ml rom alb
- 2 linguri de lapte condensat
Preparare:
1.Separaţi
galbenuşurile de albuşuri păstrând 2 albuşuri deoparte (restul albuşurilor le
puteţi folosi la altceva). Puneţi gălbenuşurile într-un bol.
2.Bateţi la viteză mare, cu mixerul, 2
albuşuri până obţineţi o spumă în care încorporaţi treptat zahărul şi zahărul
vanilat.
3.În spuma de ouă se încorporează treptat laptele condensat şi romul , amestecând mereu la viteză mică.
4. Se adaugă compoziţia la gălbenuşuri şi se amestecă până
devine totul o cremă.
5. Se ţine la rece pentru minim 5o de minute
şi se serveşte ca atare.
Pentru un gust festiv pudraţi lichiorul, în
pahare, cu puţină nucşoară rasă.
Nu confundaţi laptele condensat cu cel din
cutiuţele de lapte pentru cafea. Laptele condensat este o cremă concentrată,
dulce, obţinută din lapte praf şi zahăr.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu