vineri, 15 martie 2013

Lichiorul de ouă




Porţii: 10

Timp preparare: 1 oră

Ingrediente:
  • 10 ouă foarte proaspete
  • 100 gr zahăr
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 250 ml rom alb
  • 2 linguri de lapte condensat
 Preparare:
 
1.Separaţi galbenuşurile de albuşuri păstrând 2 albuşuri deoparte (restul albuşurilor le puteţi folosi la altceva). Puneţi gălbenuşurile într-un bol.

2.Bateţi la viteză mare, cu mixerul, 2 albuşuri până obţineţi o spumă în care încorporaţi treptat zahărul şi zahărul vanilat.

3.În spuma de ouă se încorporează treptat laptele condensat şi romul , amestecând mereu la viteză mică.

4. Se adaugă compoziţia la gălbenuşuri şi se amestecă până devine totul o cremă.

5. Se ţine la rece pentru minim 5o de minute şi se serveşte ca atare.
Pentru un gust festiv pudraţi lichiorul, în pahare, cu puţină nucşoară rasă.
Nu confundaţi laptele condensat cu cel din cutiuţele de lapte pentru cafea. Laptele condensat este o cremă concentrată, dulce, obţinută din lapte praf şi zahăr.

Niciun comentariu: