Budinca
de mere
2-3 mere rase lasate la scurs
20 g pesmet cald
20 g zahar
1 ou
1/2 plic praf copt
20-30 g unt
Se amesteca ingredientele si apoi se pun intr-o forma unsa cu unt si
tapetata cu pesmet. se coace in baie de abur 30 min.
Budinca de gris 250 ml lapte 50 ml apa 20 g gris 1 ou 2 lingurite zahar 2 lingurite unt 1 lingurita pesmet Se pregateste mai intii laptele cu gris. Se lasa la racit si se adauga untul, galbenus, sare, si albusul batut spuma. Se pune in tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet. Se fierbe in baie de abur 30 min. Se poate servi si cu suc de fructe.
Budinca de fidea cu brinza de vaci 100 g fidea fiarta 50 g brinza 1 ou 50g lapte 100 g zahar 10 g unt Se amesteca totul si se pune in forma unsa cu unt si tapetata cu faina. deasupra se pune putin unt si se fierbe, acoperita in baie de abur 30 min
Budinca de gris 250 ml lapte 50 ml apa 20 g gris 1 ou 2 lingurite zahar 2 lingurite unt 1 lingurita pesmet Se pregateste mai intii laptele cu gris. Se lasa la racit si se adauga untul, galbenus, sare, si albusul batut spuma. Se pune in tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet. Se fierbe in baie de abur 30 min. Se poate servi si cu suc de fructe.
Budinca de fidea cu brinza de vaci 100 g fidea fiarta 50 g brinza 1 ou 50g lapte 100 g zahar 10 g unt Se amesteca totul si se pune in forma unsa cu unt si tapetata cu faina. deasupra se pune putin unt si se fierbe, acoperita in baie de abur 30 min
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu