"Gratin
miracle" (de la 12 luni, pentru o masa in familie de 4-6
persoane):
125 g gris de grau fin
Â? litru lapte degresat
30 g unt
75 g cascaval ras
o cutie de ton zdrobit
3-4 rosii
un pic de sare si de piper (mai bine adaugati numai in farfuria dvs.)
Puneti la fiert laptele, adaugati untul, clocotiti, apoi adaugati
grisul, lasati sa fiarba un minut, adaugati cascavalul, ouale unul cate unul,
sarea si piperul. Intindeti cu ajutorul unei spatule intr-o forma unsa cu unt,
asezati deasupra tonul scurs bine si rosiile taiate in rondele fine. Pudrati cu cascaval si puneti
la cuptor pentru 15-20 minute, cu termostatul la 7. Serviti!
“Salata de morcovi" cu mere (dupa 10 luni)
(pregatire: 10 min.)
60 g morcovi
15 g mar
1 praf de sare
10 picaturi de zeama de lamaie
1 lingurita ulei de floarea-soarelui
Spalati morcovul si marul, apoi curatati-le de coaja. Radeti foarte
fin. Amestecati totul si serviti.
“Fondue” de legume (dupa 12 luni)
4 morcovi (carote)
cateva buchetele de conopida
cateva rosii “cireasa” sau feliute de rosie
cateva bucatele de castravete
pahar cu amestec de branza cu smantana (frisca) groasa
4 linguri de branza de vaci
sare, piper
frunze de menta si ceapa ciorii (se poate inlocui cu cozi de ceapa verde)
Bateti cu furculita branza de vaci cu smantana, tocati cu mixerul foile de menta si ceapa ciorii si adaugati in pasta de branza. Sarati, piperati, amestecati: sosul este gata!
Turnati-l intr-un castron de salata. Puneti scobitori in bucatelele de legume. Copilul nu mai are decat sa le inmoaie in sos si sa ciuguleasca. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu