Ingrediente:
Pentru crema de vanilie:
4 oua
270g zahar tos
200g faina
750ml lapte
5 pliculete de vanilie
4 oua
270g zahar tos
200g faina
750ml lapte
5 pliculete de vanilie
Pentru aluat:
500ml apa
250g margarina Rama
50g zahar tos
360g faina
Un praf de sare
6 oua
500ml apa
250g margarina Rama
50g zahar tos
360g faina
Un praf de sare
6 oua
Pentru glazura
120g ciocolata cu lapte Milka
70g de margarina
1 linguri de apa
2 linguri de ulei
2 linguri cacao
120g ciocolata cu lapte Milka
70g de margarina
1 linguri de apa
2 linguri de ulei
2 linguri cacao
Mod de preparare:
Pentru preparare cremei, spargem ouale, le punem intr-un castron si le batem bine cu telul.
Pentru preparare cremei, spargem ouale, le punem intr-un castron si le batem bine cu telul.
Cand ouale sunt bine batute, adaugam zaharul tos, pliculetele de zahar
vanilinat si batem din nou cu telul compozitia pana la omogenizare., dupa care
adaugam faina si amestecam din nou. Turnam si laptele si amestecam pana se
inglobeaza bine.
Dupa ce am incorporat toate ingredientele, punem vasul cu fundul intr-o
cratita cu apa, si lasam crema sa fiarba pe baie de aburi pana se ingroasa,
aproximativ 15 minute.
In cazul in care nu vi se ingroasa
crema, puneti vasul cu crema direct pe flacara si amestecati incontinu, pentru
a nu se prinde si a nu se afuma crema, si eventual mai puteti adauga 1-2
linguri de faina in compozitie, dupa care amestecati cu telul foarte repede
pentru a nu se forma cocoloase.
Preparam coca pentru eclere
astfel: punem apa intr-un castron (sau o cratita, in orice caz folosim un vas
care poate sa fie pus pe flacara), adaugam margarina necesara si lasam pe foc
pana se topeste margarina.
Cand margarina s-a topit, adaugam
zaharul tos, un praf de sare si amestecam pana zaharul se topeste.
Dupa ce zaharul este topit,
tragem castronul de pe foc si adaugam faina toata odata si o amestecam repede
si bine cu o lingura de lemn, pana se inglobeaza complet si se formeaza o coca
tare, nelipicioasa.
Lasam coca sa se raceasca pana
ajunge cat de cat la temperatura camerei, dupa care adaugam ouale rand pe rand,
amestecand dupa fiecare ou pana se inglobeaza complet in coca (nu punem ouale
toate deodata, le punem rand pe rand).
Tapetam o tava cu hartie de copt
si din coca obtinuta luam cu o lingura cate o biluta si punem in tava, din loc
in loc, nu chiar una langa alta (eu am folosit un cleste de inghetata, da o
forma rotunda eclerelor si arata mai bine).
Punem tava in cuptorul
preincalzit si lasam la copt 25-30 minute pana devin usor rumenii.
Dupa ce s-au copt, scoatem
eclerele si le lasam sa se raceasca complet, abia apoi le vom umple cu crema.
Dupa ce eclerele s-au racit, le
taiem pe mijloc cu un cutit, nu de tot atat cat sa se mai tina intr-o parte si
le umplem cu crema de vanilie, folosindu-ne de sprit, sau de o lingura.
Pentru glazura, luam o
craticioara – eu am setul special de topire a ciocolatei pe baie de aburi –
rupem in ea ciocolata bucatelele, adaugam margarina sau untul, apa si uleiul,
in cantitatile necesare si punem craticioara cu toate aceste ingrediente pe
foc, la fiert, pe baie de aburi, pana se topesc toate si se obtine o compozitie
omogena.
Peste compozitia rezultata mai
adaugam 2 linguri de cacao si amestecam cu un tel pentru a nu se face cocoloase
pana se dizolva cacaoa.
In glazura rezultata inmuiem
eclerele pana la jumatate, apoi le punem pe un platou, sau pe o tava si sunt
gata de servit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu