Pentru biscuiti
600 gr faina
200 gr zahar
pudra
2 oua
300 gr untura de porc
coaja razalita de la o lamaie
1 praf de copt
Pentru crema
300 gr unt
300 gr zahar pudra
3
linguri cacao
Pentru glazura
1/2 cana cacao
1/2 cana zahar
pudra
1 lingura cu varf de margarina
3 linguri ulei
apa fierbinte
Preparare
Se prepara mai intai
biscuitii. Se pun toate ingredientele intr-un bol , praful de copt se stinge cu
zeama de lamaie si se adauga la restul ingredientelor. Se framanta bine cu mana
pana incepe sa se lege ca un aluat.
Islere
Ingrediente:
Pt. rondele:
220 gr faina
180 gr unt
100 gr nuci macinate
70 gr zahar pudra
1 vf de cutit sare
vanilie
Crema:
180 gr unt
100 gr nuci macinate
70 gr zahar pudra
1 vf de cutit sare
vanilie
Crema:
250 - 300 gr unt rece
1/2 pahar apa
150 gr zahar
50 gr cacao sau 50 gr ciocolata
1/2 pahar apa
150 gr zahar
50 gr cacao sau 50 gr ciocolata
Preparare:
Untul se freaca cu zaharul,
sarea, vanila, 2 min . Se adauga faina si nucile macinate, se amesteca fara a
se framanta apoi se da la rece cateva ore.
Se intinde o foaie groasa de 1/2 cm si se taie rondele cu un pahar trecut prin faina. Se coc in tava la foc potrivit dar sa nu se rumeneasca. Coapte se lipesc cate 2 cu crema iar marginile se dau prin nuca macinata.
Crema: untul rece se freaca spuma.
Se intinde o foaie groasa de 1/2 cm si se taie rondele cu un pahar trecut prin faina. Se coc in tava la foc potrivit dar sa nu se rumeneasca. Coapte se lipesc cate 2 cu crema iar marginile se dau prin nuca macinata.
Crema: untul rece se freaca spuma.
Apoi:
1/2 pahar apa
150 gr zahar
50 gr cacao sau 50 gr ciocolata
se pun toate pe foc mic si se amesteca pana siropul incepe sa fiarba.
Se lasa 5-6 min, apoi se ia de pe foc, se lasa la racit apoi se amesteca cu untul frecat spuma adaugand cate o l-ra de unt.
Deasupra se toarna glazura de ciocolata.
150 gr zahar
50 gr cacao sau 50 gr ciocolata
se pun toate pe foc mic si se amesteca pana siropul incepe sa fiarba.
Se lasa 5-6 min, apoi se ia de pe foc, se lasa la racit apoi se amesteca cu untul frecat spuma adaugand cate o l-ra de unt.
Deasupra se toarna glazura de ciocolata.
Mentiuni:
In loc de crema, rondelele se
pot lipi si cu gem sau dulceata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu