luni, 25 martie 2013

Ghiveci de legume cu orez





Ingrediente
2 cepe
2 ardei
4 rosii coapte
5 linguri ulei
1/2 cana orez
sare, piper

Portii: 2

Preparare
1.    Se toaca marunt ceapa si ardeiul. Se pun la calit in ulei, se presara putina sare si se lasa pana se inmoaie bine.
2.    Rosiile se cresteaza in X la un capat si se pun in apa care clocoteste. Se lasa 1 minut si apoi se scot si se decojesc. Se toaca cubulete.
3.    Se adauga peste legume si se lasa la fiert inca cca 8 minute. Se condimenteaza cu sare si piper.
* gustati sosul in timp ce fierbe si daca vi se pare putin acid adaugati 1 lingurita de zahar; se intampla asta cand rosiile sunt de solar sau nu sunt foarte coapte.
4.    Orezul se fierbe in multa apa cu 1 lingurita sare conform instuctiunilor de pe ambalaj. Se scurge de apa si se pune peste ghiveci. Se amesteca si se drege de sare.
* daca nu consumati tot ghiveciul imediat dupa ce l-ati facut e mai bine sa nu adaugati orezul in el; pastrati-l separat si amestecati doar cand serviti, altfel va absorbi tot sosul si parca nu mai e asa bun

Niciun comentariu: