Ingrediente
2 cepe
2 ardei
4 rosii coapte
5 linguri ulei
1/2 cana orez
sare, piper
2 ardei
4 rosii coapte
5 linguri ulei
1/2 cana orez
sare, piper
Portii: 2
Preparare
1.
Se toaca marunt ceapa si ardeiul. Se pun la calit in
ulei, se presara putina sare si se lasa pana se inmoaie bine.
2.
Rosiile se cresteaza in X la un capat si se pun in apa
care clocoteste. Se lasa 1 minut si apoi se scot si se decojesc. Se toaca
cubulete.
3.
Se adauga peste legume si se lasa la fiert inca cca 8
minute. Se condimenteaza cu sare si piper.
* gustati sosul in timp ce fierbe si daca vi se pare putin acid adaugati 1 lingurita de zahar; se intampla asta cand rosiile sunt de solar sau nu sunt foarte coapte.
* gustati sosul in timp ce fierbe si daca vi se pare putin acid adaugati 1 lingurita de zahar; se intampla asta cand rosiile sunt de solar sau nu sunt foarte coapte.
4.
Orezul se fierbe in multa apa cu 1 lingurita sare conform
instuctiunilor de pe ambalaj. Se scurge de apa si se pune peste ghiveci. Se
amesteca si se drege de sare.
* daca nu consumati tot ghiveciul imediat dupa ce l-ati facut e mai bine sa nu adaugati orezul in el; pastrati-l separat si amestecati doar cand serviti, altfel va absorbi tot sosul si parca nu mai e asa bun
* daca nu consumati tot ghiveciul imediat dupa ce l-ati facut e mai bine sa nu adaugati orezul in el; pastrati-l separat si amestecati doar cand serviti, altfel va absorbi tot sosul si parca nu mai e asa bun
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu