sâmbătă, 2 martie 2013

Retete pentru copii



Oua Glubi-Bulga (peste 1 an si 6 luni)

1 rosie

1/2 felie sunca

1 ou

40 g (aproximativ) de orez natur fier

o frunzulita de busuioc (facultativ)

un strop de sare

Taiati rosia in cuburi si unduiti-o in putin ulei de masline impreuna cu frunza de busuioc. Adaugati sunca taiata in bucatele. Spargeti un ou si adaugati-l peste amestecul respectiv, lasandu-l insa sa se prajeasca "ochi". Sarati usor. Trageti tigaia de pe foc cand oul s-a inchegat. Asezati totul peste putin orez fiert. Chiar inainte de a servi, despicati usor oul pentru ca galbenusul, albusul si rosiile sa se amestece usor cu orezul. Serviti.



Omleta spaniola (dupa 12 luni)

3 linguri de ulei de masline

2 ceape tocate marunt

2 catei de usturoi, zdrobiti

1 ardei gras rosu, curatat de seminte, taiat bucatele

4 oua, sare si piper

2 cartofi mari, fierti si zdrobiti

2 linguri patrunjel tocat

Incalziti 2 linguri de ulei intr-o tigaie de 24 cm, caliti in el ceapa. Adaugati usturoiul si ardeiul si caliti 10 minute. Bateti intr-un castron ouale cu sarea si piperul, adaugati cartofii, patrunjelul si amestecul precedent. Incalziti restul de ulei in tigaie, turnati amestecul si prajiti 5 minute, scuturand din cand in cand tigaia. Puneti tigaia pentru 3 minute sub grill (cu putina dexteritate omleta se poate intoarce in tigaie, dar trebuie sa ramana intreaga). Mutati prin alunecare omleta pe un platou si taiati-o in portii.



Tian de legume (dupa 12 luni)

3 linguri de ulei de masline

1 ceapa tocata

2 catei de usturoi, zdrobiti

500 g dovlecei tocati

250 g spanac fiert, zdrobit

4 linguri de orez fiert

3 oua batute

50 g branza gruy?¨re rasa

1 lingura de supa de pesmet negru

1 lingura de supa de parmezan ras

Incalziti uleiul intr-o tigaie, adaugati si prajiti ceapa pana devine sticloasa.Adaugati usturoiul, dovleceii si caliti timp de 5 minute, amestecand din timp in timp.Adaugati spanacul, orezul, ouale, branza, sarati, piperati si amestecati bine.Turnati intr-o forma de sufleu din ceramica rezistenta, unsa cu unt, presarati cu pesment si parmezan. Coaceti 35 minute la cuptor (180°C). Serviti cu salata varde.

Niciun comentariu: