SUPA
DE VITA CU OREZ
- 150 gr carne manzat
- 1 morcov
- 1/ 2 telina
- 1 ceputa
- 2 linguri orez
- 1 legatura patrunjel verde
Carnea se taie cubulete si se fierbe,
impreuna cu legumele si orezul (mai inatai se fierbe bine carnea). Se toaca
marunt patrunjelul si se pune in supa. Se paseaza, zeama se bea separat, ca fel
1.
PIURE
CUCURIGU
- 100 gr fasole verde proaspata
- 1 ou
- 1 lingura iaurt
- putin patrunjel
- o bucatica de unt de dimensiunile
unei alune
Se fierbe un ou tare. Separat se
fierbe fasole, apoi se amesteca cu oul, untul si cu patrunjelul si se adauga
lingurita de iaurt.
CREMA
DE PORUMB
- o cutie mica de boabe de porumb
dulce
- 250 ml (25 cl) lapte
- putina nucsoara
- unt de dimensiunea unei alune
Se spala bine boabele de porumb, se
fierbe laptele, se strivesc boabele de porumb si se adauga laptele mestecand
continuu pana ce se obtine o crema groasa. Aceasta crema se pune intr-o cratita
si se incalzeste pe foc mic, apoi se adauga nucsoara si untul. Gata!
SUPA-CREMA
DE DOVLECEI
- 1, 2 dovlecei
- 1 branza topita
- 1 catel mic de usturoi zdrobit
- putina sare
- putin arpagic
- apa
Se fierb dovleceii impreuna cu
usturoiul, timp de 15-20 minute, apoi se zdrobesc si se maesteca cu branza
topita. Se sareaza si se decoreaza cu arpagicul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu