Ingrediente
250 g brinza de vaci, un
ou, 100 g faina, un virf de lingurita sare, o lingurita cu virf praf de
copt sau bicarbonat, vanilie, untdelemn.
Mod de preparare
Brinza
de vaci se marunteste bine cu dosul furculitei (frecind-o pe marginea
castronului), se adauga oul intreg, sarea si coaja de lamiie rasa,
amestecind pina cind se omogenizeaza; apoi, se adauga faina, neaparat
impreuna cu praful de copt, amestecind pina se omogenizeaza
bine.Compozitia mai virtoasa se pune pe o foaie de naylon, presarata cu o
lingura de faina, se rasuceste in sul mai gros (4-5 cm diametru), care
se taie in sferturi, iar acestea in cite 4 felii.Fiecare felie se asaza
pe faina si se ruleaza in forma de bila, se apasa in mijlocul fiecareia
cu degetul mare (inclinat) ca sa se faca o gropita mai larga, aproape
pina jos; astfel,aluatul se va subtia la mijloc.Daca mijlocul este gros,
acesta va ramine crud la copt.Dupa ce toate gogosile sint gata, se coc
imediat in tigaie(cu ochiuri) sau in cratita.Se servesc calde cu
smintina deasupra, ca aperitiv, sau pudrate cu zahar si vanilie, ca
desert.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu