BANANE
CU LAMIIE
(incepind de la 5 luni)
1-2 banane
citeva picaturi de lamiie
Dati drumul bananelor in apa fiarta. Lasati-le
sa fiarba 5 minute. Amestecati cu citeva picaturi de lamiie... un deliciu.
Tarta
cu pireu de spanac (de la 6 luni)
- 1 cartof mare
- 50 g de spanac congelat
- 1 ou
- 40 ml de lapte
- 1 lingurita cu smantana proaspata
Se taie cartoful in bucati si se pune
la fiert intr-o cratita cu apa. Cu 2 minute inainte de opri focul (pentru ca
bucatile de cartof au fiert), se pune in cratita la fiert si spanacul. Dupa ce
au fiert, se zdrobesc spanacul si cartofii pana se obtine un pireu, care se
amesteca cu oul. Se pune melanjul obtinut intr-un vas termorezistent uns cu unt
si se fierbe in bain-marie in jur de 15 minute. Se scoate tarta din vas, se
aseaza pe o farfurie si se toarna deasupra laptele caldut amestecat cu smantana
proaspata.
PAPANASI
CU BRANZA
( DUPA 6 LUNI)
- 100 G.BRANZA DE VACI DULCE;
- 20 G. FAINA SAU GRIS;
- O JUMATATE DE OU;
- 5 GR. DE UNT SAU 1/2 LINGURITE SMANTANA;
- 10 G. ZAHAR.
Se amesteca branza de vaci cu oulsi
zaharul, apoi incorporezi totul cu grija in faina sau gris; cu o lingurita
inmuiata in apa iei "bile" din compozitiesi le puneti la fier intr-un
vascu apa deja clocotitacu putina (ffff)sare;cand papanasii se ridica la
suprafata si ii puteti lua; se servesc cu smantana sau cu unt;cine vrea
"ceva dulce" ii serveste cu dulceatasau sirop de fructe.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu