Ingrediente
1/2 fasole verde, 1/2 kg rosii, o ceapa (50 g ), 5-6 catei de usturoi,4-5 linguri de untdelemn (cca 60 ml), 30 g pesmet, patrunjel sau marar, sare.
Mod de preparare
Pastaile de fasole ,curatate la capete ,se rup in cite 2 - 3 bucati si se fierb in apa clocotita (cit sa le cuprinda) cu 1/2 lingurita de sare,acoperite ,pina cind se moaie.In oala sub presiune fierb cu 1/2 l apa in cca 20 minute.Dupa ce au fiert ,se scurge apa .Ceapa ,taiata marunt,se caleste in tot untdelemnul,2 minute,si cind se ia de pe foc ,se adauga usturoiul taiat marunt si apoi fasolea fiarta cu care se amesteca.Intr-un vas termorezistent se asaza jumatate din cantitatea de fasole ,peste acaasta,jumatatea din cantitatea de rosii taiate in felii de 2 cm grosime, se presara cu 1/2 din cantitatea de pesmet, cu patrunjel sau marar taiat marunt si un virf de lingurita cu sare ,urmind cu restul fasole ,rosii si toate celelalte ,stropindu-se deasupra cu o lingura de untdelemn.Se da vasul la cuptor 20 minute ,ca sa fiarba rosiile si sa se formeze sosul.Pesmetul va absorbi o parte din zeama lasata de rosii.Se serveste rece,ca fel intii sau calda,ca garnitura la fripturi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu