duminică, 3 martie 2013

Retete pentru copii



Oul cocotte (de la 12 luni)

un ou

un sfert de felie de sunca

doua lingurite de smantana

doua linguri de parmezan

Puneti intr-o forma o lingurita de smantana, un sfert de felie de sunca taiata in bucati subtiri. Zdrobiti si adaugati un ou intreg. Adaugati restul de smantana, pudrati cu parmezan, puneti la copt intr-un cuptor incalzit pentru 4-5 minute, timp in care oul va fi pregatit.



Zdrente de oua cu ciuperci (de la 12 luni)

100 g. de ciuperci (de orice fel)

o bucatica de unt de dimensiunile unei alune

2 lingurite cu smantana proaspata (25% grasime)

1 ou

putina sare

Spalati bine ciupercile, una cate una, pentru a le curata de tot pamantul. Scurgeti-le de apa si puneti-le intr-o cratita la foc mic cu un praf de sare si unt cat o nuca. Lasati-le sa se coaca incetisor. Daca au prea multa apa mai indepartati din ea la nevoie.

La sfarsitul prepararii adaugati smantana. Amestecati, stingeti focul si puneti cratita deoparte.

Adaugati cand s-au racit un pic de ulei intr-o tigaie. Tot inainte de a pune tigaia pe foc, spargeti un ou si bateti galbenusul. Plasati tigaia pe foc reglat la minim si lasati sa se prajeasca, amestecand in continuu, incetisor, fara a bate.. Adaugati ciupercile gatite si serviti. Atentie la temperatura. Fiti atenti sa nu friga.



Orez chinezesc (dupa 6 luni)

(preparare: 10 min./fierbere: 20 min.)

4 pahare de orez

3 oua

200 g de mazare

300 g de sunca

Se fierbe orezul, apoi se scurge. Se bat ouale si se adauga o lingura de apa. Se prepara omleta in tigaie. Pentru copil: se pun intr-un bol 120 ml de apa de la fiertura de orez, se adauga 30 g de orez fiert, 50 g de mazare si 15 g de sunca. Se amesteca cu mixerul si se pune in biberon.

Pentru restul familiei: se condimenteaza, se pune sare si piper.

Niciun comentariu: