Ingrediente
6-8 felii de limba, un morcov, un patrunjel, 1/2 telina, o ceapa (toate cca 300
g ), 50-100 ml suc de rosii, 3-4 felii de lamiie, 30 masline, o foaie de dafin,
25 g faina, 50-80 ml untdelemn, piper, cimbru, 20 g zahar pentru caramel.
Mod de preparare
Zarzavatul, ras prin razatoarea cu guri mari, impreuna cu ceapa, se calesc 2
minute, in tot untdelemnul.Totul se stinge cu 1/2 l supa in care a fiert limba
sau cu apa, lasindu-le sa fiarba, acoperit, pina cind se moaie bine, apoi se
trece prin sita inoxidabila.Faina se freaca cu vinul si sucul de rosii si se
adauga in sos, impreuna cu toate ingredientele mentionate, inclusiv cu toate
feliile de limba.Daca este nevoie, sosul se dilueaza cu supa, cit sa cuprinda
bucatile de limba (cca 600 ml de sos).Zaharul se caramelizeaza (maro deschis) si
se stige cu 2-3 linguri cu apa fierbinte; dupa ce s-a topit, se toarna in
sos.Cratita se introduce in cuptor, unde se lasa 20 minute, pina cind fierb
maslinele si se ridica untdelemnul.Dupa ce s-a racit, se adauga sare, daca
maslinele n-au fost sarate suficient.Mincarea se serveste rece, ca fel intii si
calda, cu garnitura de macaroane.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu