duminică, 22 noiembrie 2009

O gura de aer pentru plamani: SALIN

Revenim asupra unei inventii cu rezultate de exceptie in vindecarea bolilor respiratorii: aparatul Salin al inginerului Constantin Pascu. Privit cu neincredere la inceput, "purificatorul de aer" s-a dovedit a fi un ajutor de nadejde pentru bolnavii de astm, rinita, bronsita, insuficiente respiratorii, silicoza si TBC. Dovada: scrisorile de confirmare ale cititorilor nostri, precum si aprecierea medicilor specialisti.
- D-le Constantin Pascu, in ciuda faptului ca mintea dvs. neobosita a nascocit multe alte inventii, nu acelasi lucru s-a intamplat cu aparatul SALIN, care s-a nascut dintr-o joaca...
- Intr-adevar, ideea de baza a fost sa realizez niste decoratiuni interioare, pe baza depunerii unor solutii saline. M-am inspirat din natura. In zona Buzaului, exista un carst (pestera) in sare, care arata extrem de frumos. Nu va vine sa credeti ce forme poate lua sarea cristalizata. Un adevarat spectacol! Asta voiam de fapt sa realizez si eu - decoratiuni din cristale de sare pe niste placi metalice speciale. Am facut cateva decoratiuni (erau superbe!), apoi am realizat niste fantani la care am utilizat acelasi sistem de cristalizare a sarii. In primavara anului 1999, mi-am dat seama ca, de cand lucram la aceste decoratiuni (cu toate ca niciodata nu am scapat de gripa sezoniera), n-am mai racit deloc. Am asociat acest fapt cu efectul salinelor in bolile respiratorii. Atunci, m-am gandit sa realizez un aparat care sa valorifice in mod intensiv efectele terapeutice ale sarii. In prima faza, am conceput cateva aparate si le-am oferit unor persoane cu probleme respiratorii. Am avut o surpriza extrem de placuta: rezultatele favorabile au aparut foarte rapid, bolile de care sufereau ameliorandu-se considerabil. De acolo pana la aparatul SALIN, cel din prezent, n-a fost decat un pas.
- Practic, pe ce principiu actioneaza purificatorul de aer SALIN?
- Nu e nimic complicat. Functionarea aparatului face posibila dispersia in aer a unor microcristale de sare. O cantitate extrem de mica de cristale microscopice de sare este preluata de aer si inspirata de utilizatori. Actiunea benefica asupra intregului aparat respirator (chiar daca nu poate fi explicata stiintific, la fel ca si efectul terapeutic al salinelor) a fost pusa in evidenta chiar de catre cei care au folosit acest aparat. Pacientii, dar si medicii lor curanti au observat fluidificarea secretiilor din zona ORL, fapt ce permite o functionare mai buna a aparatului respirator. Mai mult, folosirea aparatului SALIN ajuta la vindecarea mult mai rapida a diverselor infectii si creeaza o rezistenta mai mare fata de riscul contractarii unor infectii virale. Prin functionarea mai buna a aparatului respirator, apar si alte efecte benefice pentru utilizatori: somn odihnitor, o senzatie de linistire cu efect antistres; la fumatori dispar problemele respiratorii si tusea tabagica; sforaitul inceteaza ca prin farmec etc. De aceea, este indicat atat persoanelor sanatoase, cat si celor care au probleme respiratorii foarte complexe.
- In ce afectiuni s-au evidentiat cele mai bune rezultate dupa utilizarea acestui aparat?
- As putea spune ca rezultate favorabile s-au vazut in toate afectiunile respiratorii, mai mult sau mai putin dificile. Important este faptul ca, in momentul in care un bolnav utilizeaza aparatul SALIN, observa foarte rapid efectul. Din datele pe care le avem pana in prezent, cu acest tratament au fost ameliorate sau vindecate total boli ale aparatului respirator, precum astmul bronsic, bronsitele astmatiforme, rinitele, sinuzitele, laringitele, bronsectaziile, alergiile respiratorii, sechelele TBC, silicozele, mucoviscidozele, insuficientele respiratorii pe fond cardiac sau tiroidian, problemele respiratorii aparute pe un fond imunitar scazut. Accesele de tuse care insotesc de obicei majoritatea acestor boli sunt reduse imediat, pana la disparitia lor totala.
- Ati testat aparatul SALIN si in cancerul pulmonar?
- Deocamdata, studiile clinice pentru aceasta boala nu ne sunt la indemana. Insa aparatul SALIN a fost utilizat de cateva persoane aflate in stadiul final al bolii, observandu-se o ameliorare considerabila a suferintelor prin care treceau.
- Cat timp se utilizeaza zilnic, pentru rezultate de durata?
- Recomandam un timp de utilizare de minimum 8 ore zilnic, in special pe timpul noptii, in dormitor. In masura in care este posibil, aparatul SALIN poate fi folosit in permanenta - acasa, la birou, chiar si in masina. Cu cat durata de utilizare creste, cu atat rezultatele sunt mai bune. In aproximativ 95% din cazuri, rezultatele favorabile se vad dupa circa o luna de utilizare.
- Exista si contraindicatii in utilizarea aparatului SALIN?
- Nu, fiind o metoda naturala de tratament, utilizarea acestui aparat nu creeaza dependenta, nici reactii adverse si nu prezinta incompatibilitati cu celelalte metode terapeutice folosite de bolnavi.
- Interesant este faptul ca ati descoperit si alte efecte conexe datorate aparatului SALIN. Despre ce este vorba?
- Folosind permanent acest aparat, am observat ca retine praful din incaperi, elimina mirosurile neplacute, iar aerul este in permanenta proaspat, placut la respiratie. De asemenea, mi s-a comunicat faptul ca persoanele care doresc cu adevarat sa se lase de fumat reusesc mai usor acest lucru utilizand aparatul SALIN, fiind diminuate efectele nedorite pe care le resimt de obicei fumatorii in perioada de abstinenta. Ca o curiozitate, am sesizat ca tantarii nu agreeaza aerul purificat cu aparatul SALIN.
- Pentru testarea inventiei dvs. ati derulat colaborari de durata si cu medici specialisti. Ce rezultate s-au obtinut?
- Intr-adevar, multi medici au constatat ameliorari semnificative la pacientii cu probleme respiratorii pe care-i aveau sub observatie, dupa ce acestia folosisera aparatul SALIN. Unii dintre ei au recomandat aparatul si altor bolnavi si chiar au facut unele studii clinice. O colaborare foarte buna am avut-o cu d-l prof. dr. Ioan Popa din Timisoara, al carui colectiv a facut un studiu pe o afectiune respiratorie numita mucoviscidoza. Rezultatele au fost prezentate la un congres de specialitate, desfasurat la Viena, iar aprecierea unanima a specialistilor din intreaga lume ne-a surprins intr-un mod deosebit de placut. In prezent, sunt in derulare alte studii pe astmul bronsic, ale caror rezultate vor fi comunicate primavara viitoare, la un congres pe probleme de astm, care va avea loc in Romania. Colaborarea cu medicii pneumologi, ORL-isti, alergologi, balneologi (practic, toate specialitatile implicate in zona afectiunilor respiratorii) ne bucura si ne onoreaza in acelasi timp. De exemplu, medicii balneologi de la sanatoriile de langa saline n-au receptat aparatul SALIN ca un concurent, ci dimpotriva. Ei recomanda bolnavilor cura cu aparatul SALIN, atunci cand termina cura balneara la salina, pentru consolidarea efectelor tratamentului si reducerea medicatiei specifice bolilor respiratorii (fiindca multe dintre ele - se stie - intr-o utilizare indelungata creeaza dependenta). De asemenea, exista unii bolnavi cu probleme prea grave pentru a putea urma un tratament in salina, si atunci medicii balneologi le recomanda aparatul SALIN, cu care fac tratament in sanatoriu, sub observatie medicala. Slanic Prahova si Slanic Moldova sunt doua statiuni cu care colaboram permanent.
- De catva timp, aparatul SALIN are o noua infatisare. I-ati facut si alte modificari, in afara de design?
- Imbunatatirile de design si fiabilitate au fost necesare in special datorita faptului ca numeroase firme straine s-au aratat interesate de achizitionarea aparatului. In acest moment, lucram la unele imbunatatiri privind dispersia microcristalelor de sare in aer, pentru un efect terapeutic mai rapid. De asemenea, lucram la o masca speciala, dotata cu sistemul SALIN, destinata bolnavilor cu probleme respiratorii foarte grave.
- Care este pretul aparatului?
- SALIN se comercializeaza la pretul de 550.000 lei, iar o rezerva de placi impregnate cu microcristale de sare (care trebuie schimbate la fiecare patru luni de utilizare, pentru un maximum de eficienta) costa 125.000 lei.

AU CUVANTUL SPECIALISTII

- "Folosesc personal purificatorul de aer SALIN si l-am recomandat si pacientilor mei, deoarece am observat deja primele efecte benefice: improspatarea aerului, reducerea mirosurilor neplacute, fluidizarea si eliminarea secretiilor cailor respiratorii, scaderea frecventei crizelor de dispnee si diminuarea intensitatii crizelor astmatice, cresterea rezistentei la infectii respiratorii. Acest aparat este un adjuvant de un real folos in toate afectiunile respiratorii, datorita faptului ca, printr-o metoda naturista, ofera o ameliorare reala a starii de sanatate, complet lipsita de efecte secundare nedorite. Voi recomanda cu incredere aparatul SALIN pacientilor mei."

Prof. dr. CAIUS ZAMORA,
medic primar interne pneumoftiziologie

- "Alaturi de alte remedii naturale care optimizeaza viata omului, se afla si aparatul SALIN, care exploateaza si reactualizeaza vechile conceptii, conform carora orice mina de sare este o casa de sanatate. Opinia mea, in calitate de utilizator (de 7 luni), cat si ca medic alopat in specialitatea ORL, este ca el se integreaza perfect in algoritmul oricarui program de preventie sau recuperare a unei infectii respiratorii cu potential de cronicizare. Concluziile preliminare ale studiului meu pe cei 25 de pacienti care utilizeaza aparatul SALIN sunt incurajatoare, motivandu-ma sa-mi continuu cercetarile clinice si paraclinice. Toti pacientii au semnalat o ameliorare a simptologiei, cresterea confortului respirator, rarirea puseurilor acute (chiar si in perioada de epidemie gripala si boli infecto-contagioase de tipul varicelei si parotiditei epidemice, care au fost in Timisoara). In tratament, am folosit remedii de tipul vitaminelor si mineralelor, antiinflamatorii, mucolitice si vaccinuri, dar am renuntat total la antibiotice si antialergice. In studiul meu se afla 25 de copii cu varste cuprinse intre 1 si 18 ani, cu patologie otica, rinosinusala infecto-alergica, bronsita, amigdalita cronica. Desi cazuistica mea nu este bogata, concluziile pot fi pertinente. Monitorizarea acestui lot se face lunar, sub forma de chestionar si examen ORL complet, cat si paraclinic (audioimpedantmetrie, echosinusal, radiografie rinosinusala, teste imunologice). Imi ofer sprijinul in completarea evaluarii efectelor benefice ale aparatului Salin si le doresc mult succes atat celor care l-au conceput, cat si utilizatorilor."

dr. ZABOS DANIELA, medic primar ORL

- "Am studiat evolutia a 22 de bolnavi, pe care ii am in evidenta cu afectiuni pulmonare si respiratorii, carora le-am recomandat aparatul SALIN. Cinci bolnavi au astm, 18 au complicatii respiratorii de tip astmatiform, dupa infectii cu virus sincitial respirator, 15 dintre subiecti fiind copii. Am analizat 228 de chestionare trimise bolnavilor care au folosit aparatul SALIN, ce prezentau date la doua sau mai multe luni de utilizare. O serie de cazuri deosebite au aratat efecte aproape spectaculoase: de exemplu, un caz de operatie pe cord deschis, in care utilizatorul respira mult mai bine, iar pe timpul noptii nu mai sforaia; un neoplasm pulmonar operat, un caz de leucemie, doua cardiopatii ischemice asociate cu diabet zaharat, un caz de fibroza pulmonara, doua cifoze cu insuficienta respiratorie cronica si doua cazuri de mucoviscidoza, cu complicatii pulmonare de tip bronsiectazii. Toate au prezentat rezultate favorabile, ceea ce inseamna ca tratamentul medicamentos a fost ajutat sa-si faca efectul de catre aerosolii produsi de aparat. In unele cazuri, componenta sarurilor de pe placute a fost modificata - de exemplu cu ioduri sau sare marina. Rezultatele obtinute cu ajutorul purificatorului sunt impresionante. Spre exemplu, am avut doua cazuri de tuse convulsiva in care chintele de tuse s-au redus pana la disparitie, iar respiratia s-a normalizat foarte repede. Aportul aparatului SALIN in patologia respiratorie este considerabil, in special in afectiunile respiratorii sezoniere si in rinitele alergice."

Dr. CRENGUTA FRINC,
medic specialist pneumoftiziolog pediatru

FLORENTIN POPA

Aparatul de purificare a aerului "SALIN" poate fi comandat la S.C. Tehno-Bionic S.R.L., str. Triumfului nr. 39, Buzau, cod 5100, tel. 038/71.91.88, e-mail: salin@buzau.ro, web: www.salin.ro

Niciun comentariu: