Permise:
· paine intermediara sau integrala
· legume (de preferinta proaspete)
· fructe
· carne slaba (vita, pasare, evtl. oaie)-fiarta, la cuptor sau la gratar
· crenvursti, sunca forte slaba
· lapte, iaurt, lapte batut
· telemea desarata, branza de vaci
· sucuri de fucte si legume
· ulei de floarea-soarelui, porumb, in, soia
· plate aromatice (marar, patrunjel, tarhon, cimbru)
· ·
Permise in cantitati limitate:
· gris, fulgi de ovaz, orez, paste fainoase
· cozonac, alte aluaturi
· cartofi (dar nu prajiti)-150-200 g/24h
· fasole, linte, mazare (uscate)
· parizer
· oua (3-4/saptamana)
· unt 15-20 g/zi
· piper
· ·
Interzise:
· torturi, prajituri cu creme
· varza, gulii
· nuci, alune, arahide
· viscere
· slanina
· sosuri grase
· crap, hering, tipar, scrumbii sarate
· smantana, frisca
· ciocolata, cafea, bauturi alcoolice (mai ales vinuri si lichioruri)
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