Năutul este un înlocuitor foarte bun pentru cafea,
boabele de năut prăjite şi măcinate fiind un puternic stimulent digestiv şi
nervos. Pentru ameliorarea simptomelor răcelii, specialiştii în medicină
naturistă recomandă administrarea zilnică a două pahare de apă de năut. Un
litru de apă şi două kilograme de năut lăsate la macerat timp de 16-24 ore, la temperatura camerei, pot reprezenta un excelent
antibiotic natural. Calităţile apei de năut nu se opresc aici, ea fiind
apreciată şi ca revigorant masculin, mărind potenţa. Pentru că este bogat în
acid folic, năutul este indicat bărbaţilor care vor să-şi îmbunătăţească viaţa
sexuală şi fertilitatea. Fiind un medicament foarte puternic, apa de năut e
contraindicată în febră, hipertensiune şi stări de iritabilitate nervoasă.
Năutul este apreciat şi pentru virtuţile sale nutritive. Recomandat în terapia
asteniei fizice şi psihice, în convalescenţă, năutul poate fi considerat, pe
drept o sursă de sănătate.
Carnea de peşte are un rol foarte important, deoarece
conţine fosfor, substanţa necesară bunei funcţionări a creierului, în special a
memoriei. Femeile care vor să slăbească trebuie să înlocuiască carnea de porc
cu cea de ton, cel puţin de două ori pe săptămână, deoarece are puţine calorii.Dacă vă lipseşte pofta de mâncare sau aveţi probleme cu digestia, trebuie să faceţi o cură de zece zile cu suc de morcov. Morcovul conţine o puternică concentraţie de vitamina A, dar şi alte vitamine şi minerale, atât de necesare organismului uman. Morcovul este indicat pentru cicatrizarea rănilor făcute de ulcer şi pentru îmbunătăţirea vederii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu