marți, 10 noiembrie 2009

Scorpion, 9 noiembrie - Ziua tentatiilor lumesti

Cei nascuti pe 9 noiembrie au o teribila tentatie de a se dedica complet clipei, tuturor tipurilor de placeri lumesti si de a se adanci intr-o neincetata cautare de experiente inaltatoare. Deseori, ei sunt complet cuprinsi de entuziasm atunci cand fac ceva. Din aceasta cauza, nu sunt pe deplin constienti de unele aluzii facute pe la spatele lor. Pentru cei nascuti in aceasta zi, a fi cinstiti cu ei insisi reprezinta o provocare nemaipomenita care este posibil sa le ofere multe satisfactii. Astfel vor invata sa-si directioneze uluitoarele talente si energii intr-un mod atat productiv cat si constructiv.

Tentatia, inteleasa din orice punct de vedere, apare ca tema majora in viata celor nascuti pe 9 noiembrie. Odata cu aceasta tentatie vor aparea si dilemele morale privind diferentele intre educatie si experienta adulta, intre moralitatea sociala si moralitatea individuala. De obicei, instinctele etice ale celor nascuti in aceasta zi sunt bine dezvoltate. Atunci cand „pacatuiesc”, o fac cu buna stiinta. Cu toate acestea, o parte din cei nascuti in aceasta zi pot ajunge la un punct in care isi pot gasi satisfactia mentala sau fizica doar aventurandu-se in activitati periculoase, incerte sau chiar ilicite.

Un element central si pozitiv in vietile acestor oameni complecsi il reprezinta bucuria de a descoperi. Deseori, din intensele activitati pe care le interprind, ies la iveala realizari importante care tin de propria lor persoana si de viata lor. Aceia dintre oamenii nascuti pe 9 noiembrie care devin filosofi odata cu varsta sunt capabili sa se retraga intr-o stare contemplativa sau meditativa unde isi pot evalua actiunile si pot face alegeri prudente pentru viitor. Totusi, chiar dupa ce au acumulat intelepciune intr-o mare masura, cei nascuti in aceasta zi rareori se opresc in toiul luptei pentru a-si cantari deciziile. Pentru ei, acest lucru este bine sa il faca mai tarziu, cu calm.

Persoanele nascute pe 9 noiembrie isi traiesc viata la limita pericolului si, de aceea, trebuie sa invete sa se protejeze. In plus, pentru ei este important sa isi respecte semenii si sa nu devina asemenea unor mercenari in relatiile cu ceilalti. Deoarece sunt foarte sensibili atunci cand sunt respinsi, cei nascuti in acesta zi risca sa se inchida in ei, nutrind ranchiuna si teama. In conditii extreme, se retrag inrt-o lume guvernata de ganduri negre.

Persoanele mai evoluate, nascute pe 9 noiembrie isi folosesc relatia profunda pe care o au cu partea mai intunecata a personalitatii pentru a intelege cum functioneaza viata si universul. Chiar mai important este faptul ca invata sa destainuie aceste descoperiri celor din jur. Intocmai ca Orfeu care s-a intors din iad, cei nascuti pe 9 noiembrie nu trebuie sa se uite in urma lor ci sa mearga inainte spre lumina, in mod constant. Marele pericol este acela ca vor ramane blocati ( in special, pe taramul fizic, trupesc) si de aceea trebuie sa-si stabileasca teluri inalte si etice .

SFATURI: Cultiva-ti latura spirituala. Invata sa plutesti. Nu te bucura doar de placeri – fii constient si de efectul lor. Din cand in cand, opreste-te si observa-ti modul de a trai. Fii atent la vocea ta interioara si urmeaza-ti eul.

PUNCTE FORTE:

Insistent

Deschis

Inclinat spre latura fizica

PUNCTE SLABE:

Impulsiv

Tulburat

Blocat in planul material


Niciun comentariu: