duminică, 3 martie 2013
Retete pentru copii
Pireu de dovlecel cu lamaie (dupa 6 luni)
(preparare: 10 min./fierbere: 15 min.)
150 g de dovlecei
20 g de branza alba (sau 10 g de iaurt + 10 g de smantana)
1 lingura de suc de lamaie
1 varf de sare
Se taie capetele dovleacului. Se spala bine fara a se indeparta coaja. Se fierbe 15 minute in cuptorul cu microunde. Se pune in mixer, adaugandu-se sare si sucul de lamaie, apoi se adauga si branza, amestecand mereu. Se serveste in farfurioara copilului.
Colcannon - mancare irlandeza (dupa 8 luni)
1 cartof mare
1 praz
1 varza mica
1/2 ceapa
unt cat 1 aluna
1 si 1/2 lingura de smantana proaspata
Spalati, curatati si taiati in cubulete prazul, cartoful si ceapa. Tocati mare varza. Puneti totul intr-o cratita cu putina apa (cat sa acopere legumele) si fierbeti pana acestea se inmoaie. Scurgeti restul de apa si zdrobiti-le. Adaugati untul si smantana si amestecati. Puteti servi cu peste sau pui.
Fondant de ardei (dupa 12 luni)
80 g branza
1 oua
1 varf de cutit de sare
Inainte de a incepe, incalziti cuptorul la 200°C. Introduceti ardeiul spalat si curatat. Curatati ardeiul copt de coaja. Tocati-l fin cu mixerul. Se recomanda sa il pasati pentru a indeparta eventualele resturi de coaja ramase! Adaugati oul, branza si sarea. Puneti pireul intr-un mic bol (sau mai multe) pe care il veti pune intr-un vas umplut pe jumatate cu apa. Fierbeti 20 minute la bain-marie in cuptorul cald (trebuie sa fie de la coptul ardeiului!), lasati sa se racoreasca pentru a fi servit caldut. Decorati dupa placere. Pofta buna!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu