Ingrediente
150 g carne frageda de
porc, o felie subtire de franzela, un ou, 20 g faina, piper, sare,
ceapa, 4 vinete de cca. 1/4 kg fiecare, 1/4 l suc de rosii, 25 g faina,
3-4 catei de usturoi, o lingurita ceapa rasa, patrunjel, telina,
untdelemn.
Mod de preparare
Carnea si franzela muiata o clipa in apa rece si bine stoarsa si ceapa
taiata marunt si calita cu 2 linguri de untdelemn se trec prin masina de
tocat de 2 ori. La tocatura se adauga oul crud, faina, un virf de
lingurita de sare, un virf de cutit piper si patrunjel taiat marunt; se
bate bine tocatura, ca sa fie o pasta moale. Vinetelor necuratate de
coaja li se taie un capacel in locul unde este codita, care se
indeparteaza si li se scoate miezul cu rondeaua, ca marginile sa ramina
de 1 cm grosime. Se gusta miezul; daca nu are seminte si nu este amar,
se toaca impreuna cu carnea (sau numai o parte din el). Vinetele scobite
se sareaza putin pe dinauntru, se lasa 30 minute sa se moaie si sa-si
lase zeama, apoi se spala bine cu apa rece, se storc putin in pumni si
se umplu cu tocatura. Se asaza intr-o cratita potrivita ca marime, cu
4-5 linguri de untdelemn si ceapa rasa fin, se prajesc 2 minute,
intorcindu-se pe toate partile, apoi se sting cu sucul de rosii si apa
(cit sa le cuprinda). Se fierb acoperite, la foc mic, 30-40 minute, sau
se fierb acoperite la cuptor. Se intorc in sos. Cind sint fierte, se
freaca faina cu 2 linguri de apa rece, se amesteca cu sosul, lasindu-l
sa fiarba citeva clocote ca sa se lege si completind cu apa sau suc de
rosii, daca este nevoie (sa fie in cantitate suficienta pentru servit).
Cratita se ia de pe foc, mincarea se sareaza dupa gust si se presara cu
usturoi si patrunjel taiat marunt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu