Ingrediente
1 kg peste, 250 g
maioneza, o ceapa verde sau o lingurita de ceapa rasa.Maioneza:2
galbenusuroi crude, un galbenus fiert, 500 ml untdelemn, lamiie, mustar,
sare.
Mod de preparare
Pestele
(fara oase prea multe) se fierbe.Dupa ce se scoate de pe oase, carnea
se taie in cubulete; se adauga ceapa verde, taiata marunt, impreuna cu
frunzele verzi sau o lingurita cu virf cu ceapa rasa fin, iar pentru
gust mai picant, un castravete acru, ras prin razatoarea cu gauri mici
si scurs de zeama.Toate ingredientele se amesteca cu maioneza, dupa ce i
s-a dat gust mai picant, cu sare, zeama de lamiie si mustar.Salata se
aranjeaza pe platou, se niveleaza cu cutitul inoxidabil si se orneaza cu
felii de oua fierte tari, masline in forma de stea, gogosari etc., si
patrunjel taiat marunt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu