Ingrediente
500-700 g cartofi, 3
linguri untdelemn, 2 linguri zeama de lamiie sau o lingura de otet,o
lingura cu apa, o lingurita cu virf de sare, o ceapa de marime mijlocie,
o salata verde mai mare.
Mod de preparare
Ceapa
taiata in felii subtiri se pune intr-un castron si se amesteca cu
untdelemnul, sarea, zeama de lamiie sau otetul si cu apa. Sosul inmoaie
ceapa si-i reduce din iuteala.Cine doreste mai picant, poate adauga 1-2
catei de usturoi sau un virf de cutit cu piper. Cartofii de marime
mijlocie, bine spalati, fierti in coaja, se curata fierbinti. Dupa ce
toti au fost curatati, se taie in felii de 1/2 cm grosime si se
rastoarna toti odata in sos; se amesteca usor cu furculita, prin
rasturnare, ca sa nu se zdrobeasca. Sosul va fi absorbit uniform de
cartofii calzi, dindu-le gust bun si fragezime, chiar cind se vor raci.
Daca se lasa sa se raceasca, cartofii vor deveni cleiosi si, cind se vor
amesteca cu sosul, nu-l vor mai absorbi. Salata verde, bine spalata si
scursa de apa, se taie infelii late si se amesteca cu cartofii,la masa,
direct in farfurie, altfel sarea si untdelemnul din sos o vor inmuia si
va capata un aspect neplacut. La fel se procedeaza si cu alte legume
crude, ca: rosii, ardei, castraveti, cu care se poate asocia salata de
cartofi. Toate se adauga in momentul servirii, altfel se vorinmuia si
vor lasa multa apa. Aceasta salata se serveste cu friptura de porc,
miel, berbec,cu cirnati fripti, chiftele, etc.Se poate servii si ca fel
intii si ca garnitura.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu