Ingrediente
100 g unt, 100 g untura,
100 g zahar, 2 galbenusuri sau un ou intreg, 150 ml lapte sau smintina,
30 g drojdie, 500 g faina, 1/2 lingurita sare, vanilie, coaja rasa de
lamiie.
Mod de preparare
Intr-un
castron, se freaca drojdia cu zaharul, pina cind se lichefiaza, apoi se
adauga untul si untura sau margarina moale, galbenusurile sau oul
intreg, laptele sau smintina ,sarea, coaja de lamiie sau vanilia si, la
urma, faina.Se amesteca mai intii cu lingura si, apoi, se framinta cu
mina 5-6 minute; aluatul va fi mai virtos.Se lasa sa creasca la cald 15
minute, apoi se pune pe o foaie de naylon, presarata cu faina si se
intinde in foaie dreptunghiulara de 3-4 mm grosime.Foaia se taie in
fisii pe lungime cu latimea de 6-7 cm, iar acestea se taie pe diagonala,
in triunghiuri.Pe cite o latura a fiecarui trunghi se pune 1/2
lingurita cu marmelada mai virtoasa. Triunghiurile se ruleaza in forma
de cornuri si, pe masura ce sint gata, se asaza in tavacca 15 minute,
apoi se ung cu pensula muiata in albus batut putin cu furculita.Se coc
30 minute la foc mijlociu (putin rumenite), apoi se trec prin zahar
pudra cu vanilie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu