marți, 25 decembrie 2012

TELINA UMPLUTA CU CARNE



Ingrediente

4-6 teline (sa ramina ca niste gulii tinere cind sint curatate), 100 ml smintina, 1/4 l suc de rosii, 30 g faina, sare, piper, patrunjel, untdelemn.

Mod de preparare

Telinele curatate de coaja se scobesc cu rondeaua (nu cu lingurita) ca si guliile, ca marginea sa ramina de cca 1 cm grosime. La tocatura se adauga 1/4 din miezul scos din teline, care s-a trecut prin masina odata cu carnea. Se umplu telinele si daca ramine tocatura, cu aceasta se pot umple ardei sau rosii, care se vor firbe odata cu telinele. Intr-o cratita potrivita ca marime, cit sa cuprinda telinele (eventual si ardei si rosii), se pun 2-3 linguri untdelemn si se asaza telinele. Cratita se pune pe foc mic, lasind 1-2 minute sa se infierbinte telinele, fara sa se intoarca (sa-si dezvolte aroma) apoi, se sting cu sucul de rosii si apa cit sa le cuprinda bine. Se fierb acoperite, la foc mic, 30-40 minute; dupa 15-20 minute, se intorc in sos.Cind sint fierte, se freaca faina cu 2 linguri de apa rece si se amesteca cu sosul, lasindu-l sa fiarba citeva clocote ca sa se lege.Apoi, cratita se ia depe foc si mincarea se sareaza dupa gust si i se adauga o lingurita de zahar. Telinele se servesc presarate cu patrunjel taiat marunt asa simple, sau cu smintina, la masa.

Niciun comentariu: