Ingrediente
4-6 teline (sa ramina ca
niste gulii tinere cind sint curatate), 100 ml smintina, 1/4 l suc de
rosii, 30 g faina, sare, piper, patrunjel, untdelemn.
Mod de preparare
Telinele curatate de coaja se scobesc cu rondeaua (nu cu lingurita) ca
si guliile, ca marginea sa ramina de cca 1 cm grosime. La tocatura se
adauga 1/4 din miezul scos din teline, care s-a trecut prin masina odata
cu carnea. Se umplu telinele si daca ramine tocatura, cu aceasta se pot
umple ardei sau rosii, care se vor firbe odata cu telinele. Intr-o
cratita potrivita ca marime, cit sa cuprinda telinele (eventual si ardei
si rosii), se pun 2-3 linguri untdelemn si se asaza telinele. Cratita
se pune pe foc mic, lasind 1-2 minute sa se infierbinte telinele, fara
sa se intoarca (sa-si dezvolte aroma) apoi, se sting cu sucul de rosii
si apa cit sa le cuprinda bine. Se fierb acoperite, la foc mic, 30-40
minute; dupa 15-20 minute, se intorc in sos.Cind sint fierte, se freaca
faina cu 2 linguri de apa rece si se amesteca cu sosul, lasindu-l sa
fiarba citeva clocote ca sa se lege.Apoi, cratita se ia depe foc si
mincarea se sareaza dupa gust si i se adauga o lingurita de zahar.
Telinele se servesc presarate cu patrunjel taiat marunt asa simple, sau
cu smintina, la masa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu