Ingrediente
3 oua mari, 120 g zahar,
50 g unt, 40 g faina, 120 g nuci macinate, 15 ml rom.
Mod de preparare
Albusurile
se bat spuma, cu un tel mic sau cu furculita, se adauga zaharul tos si
romul si se bat in continuare , pina cind se intaresc din nou; se pun
toate gelbenusurile, untul topit, (dar rece), se bat de 4-5 ori, apoi se
adauga faina , impreuna cu nucile macinate, amestecind usor prin
rasturnare, pina cind se omogenizeaza compozitia.Se ia numai din
marginea compozitiei cite o lingurita cu virf care, apoi, se intinde sub
forma de rondea (cu dosul linguritei), cit se poate de subtire, pe tava
tapetata cu margarina solida si faina.Compozitia avind nuca, rondelele
vor fi mai groase decit precedentele (cca 3mm).Se coc, pina cind se
usuca bine deasupra si se rumenesc pe margini de 1/2 cm (cca 10 minute),
la foc mijlociu.Se trage, apoi, tava la usa cuptorului fara sa se
scoata afara; rondelele se rastoarna pe rind, cu cutitul, pe partea
inversa si se ruleaza , neaparat, pe o forma de con (din carton sau din
tabla).Acestea , fiind mai groase, nu se intaresc imediat, de aceea
trebuie sa se lase pe forma, pina cind se intaresc bine, altfel se vor
lasa si se vor deforma.Din acest motiv, sint necesare 3-4 forme de con
pe care se ruleaza foile coapte; rezulta cca 20 cornete.Se glaseaza la
virf cu "Glazura de cacao" si se umplu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu