sâmbătă, 8 decembrie 2012

CORNETE CU NUCA



Ingrediente

3 oua mari, 120 g zahar, 50 g unt, 40 g faina, 120 g nuci macinate, 15 ml rom.

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma, cu un tel mic sau cu furculita, se adauga zaharul tos si romul si se bat in continuare , pina cind se intaresc din nou; se pun toate gelbenusurile, untul topit, (dar rece), se bat de 4-5 ori, apoi se adauga faina , impreuna cu nucile macinate, amestecind usor prin rasturnare, pina cind se omogenizeaza compozitia.Se ia numai din marginea compozitiei cite o lingurita cu virf care, apoi, se intinde sub forma de rondea (cu dosul linguritei), cit se poate de subtire, pe tava tapetata cu margarina solida si faina.Compozitia avind nuca, rondelele vor fi mai groase decit precedentele (cca 3mm).Se coc, pina cind se usuca bine deasupra si se rumenesc pe margini de 1/2 cm (cca 10 minute), la foc mijlociu.Se trage, apoi, tava la usa cuptorului fara sa se scoata afara; rondelele se rastoarna pe rind, cu cutitul, pe partea inversa si se ruleaza , neaparat, pe o forma de con (din carton sau din tabla).Acestea , fiind mai groase, nu se intaresc imediat, de aceea trebuie sa se lase pe forma, pina cind se intaresc bine, altfel se vor lasa si se vor deforma.Din acest motiv, sint necesare 3-4 forme de con pe care se ruleaza foile coapte; rezulta cca 20 cornete.Se glaseaza la virf cu "Glazura de cacao" si se umplu.

Niciun comentariu: