Ingrediente
250 g faina, 125 g
margarina, 100 g iaurt, 25 g drojdie, 25 g zahar, marmelada, zahar
pudra, un plic cu zahar vanilat.
Mod de preparare
Intr-un
lighenas, drojdia se freaca cu zaharul pina se lichefiaza, apoi se
adauga untdelemnul, sarea, borsul, coaja de lamiie si, la sfirsit,
faina.Dupa ce se framinta bine cu mina, 6-7 minute, aluatul se lasa,
intr-un loc caldut, sa creasca cca 30 minute, pina ce isi dubleaza
volumul.Se pune, apoi, pe o foaie de naylon, presarata cu putina faina
si se modeleaza in forma de sul mai gros, care se taie in 6 bucati
egale; fiecare bucata se modeleaza in forma de minge.Aluatul este
elastic, se lucreaza usor.Fiecare bucata se intinde, cu sucitorul, in
forma rotunda, de marimea unei farfurii intinse; aceasta se taie cu
ruleta sau cu cutitul, trecut prin faia , in jumatate, apoi in sferturi
si fiecare sfert in trei triunghiuri; se obtin astfel 12 triunghiuri
egale. La baza fiecarui triunghi se pune cite 1/2 lingurita cu marmelada
mai virtoasa sau umplutura de nuca si apoi triunghiurile se ruleaza de
la baza spre virf, obtinindu-se cornulete.Acestea se asaza in tava
neunsa, cu distanta de 1 1/2 cm intre ele si se lasa sa creasca 15
minute.Se coc la foc mijlociu, 20 - 25 minute, pina cind se rumenesc
putin. Nu cresc prea mult, dar sint foarte fragede si gustoase.Se trec
fierbinti prin zahar pudra, amestecat cu zahar vanilat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu