duminică, 23 decembrie 2012

INGRIJIRE PAR





Parul drept

Textura parului: drept
Parul drept nu este greu de aranjat. De obicei parul drept si normal, nici foarte fin nici foarte gros are o textura medie, o circumferinta medie a firului de par, care nu creeaza probleme. Singurul scop este de obicei adaugarea unui plus de volum. Unii stilisti recomanda urmatoarea tehnica:
Aplica o spuma pentru volum pe parul semi-umed, in special pe varfuri. Usuca parul cu ajutorul unei perii rotunde, mari, apoi foloseste ondulatorul pe suvite mari de par, alese la intamplare, dar fara a crea bucle perfect definite. Trece-ti apoi degetele prin par sau piaptana-l pentru a obtine o coafura cu volum si nu una cu onduleuri perfecte.
Tot pentru volum poti folosi si bigudiuri cat mai mari. Nu uita, cu cat sunt mai mari bigudiurile, cu atat mai mult volum obtii, fara a-ti transforma parul in carlionti. 


Textura parului: gros
Cu toate ca majoritatea dintre noi ne plangem de faptul ca parul nostru este prea subtire, fragil si fara volum, exista femei care au probleme exact din motivele contrare. Au firul de par foarte gros, aspru, greu de aranjat in orice coafuri si la fel de greu si de ingrijit.
Firele de par au cea mai mare circumferinta, ceea ce face ca parul sa fie greu de intretinut. Este de asemenea mai rezistent la procedeele chimice: vopsire, permanent, intindere chimica, etc.

Una dintre principalele probleme este faptul ca acest tip de par este greu si necesita un timp indelungat pentru uscare. O solutie care poate ajuta este folosirea unui prosop cu o putere mare de absorbtie. Infasoara propsopul ca pe un turban timp de 10-15 minute, pentru a fi sigura ca prosopul a absorbit cat mai multa apa. Investeste intr-un foehn de calitate, care reduce timpul obisnuit pentru uscare. Daca vrei sa iti intinzi parul alege o placa buna, speciala pentru par lung si greu de aranjat sau una care intinde si parul umed, care va scurta timpul necesar aranjarii si in acelasi timp nu degradeaza parul si nu ii scade gradul de hidratare.
Daca preferi sa iti pui parul pe bigudiuri, ai grija sa nu selectezi suvitele prea groase, deoarece buclele nu vor rezista, si foloseste produse de styling mai puternice.
In materie de produse cosmetice, este recomandata folosirea mastilor hidratante si a produselor pentru descalcirea parului. Pentru aranjare, poti folosi ceara de par, care este mai puternica si ofera luciu.
Textura parului depinde uneori si de culoarea naturala a parului. Astfel, blondele au de obicei parul mai subtire decat brunetele, iar roscatele au in general textura cea mai plina. De asemenea, exista si diferente etnice: europenii o textura medie, parul nici prea fin dar nici foarte gros, in timp ce scandinavii au de obicei parul foarte fin, lipsit de volum, drept, ca parul de bebelus. Indienii au firul gros, dar drept, in timp ce mulatrii au acelasi fir gros dar si foarte cret. Asiaticii au de cele mai multe ori parul foarte drept, cu o circumferinta medie a firului.
 


PT CA VOPSEAUA SA REZISTE MAI MULT
Un truc surprinzator care ajuta la mentinerea culorii este aspirina! Zdrobeste cateva tablete de aspirina si pune-le in sticla de sampon. Amesteca bine pentru ca aspirina sa se distribuie in tot samponul, apoi foloseste-l in mod obisnuit.

MASTI  PT UN PAR LUCIOS
Iata alte 3 masti naturale care iti vor face parul stralucitor:

Masca cu maioneza si avocado

Unele dintre cititoare si-au exprimat deja parerile pozitive despre masca cu maioneza, asa ca daca nu ai incercat-o pana acum, grabeste-te sa o folosesti. Amesteca un avocado ras cu trei linguri de maioneza , o capsula de vitamina E (gasesti in farmacii) si cateva picaturi de ulei de cocos sau migdale. Uleiul de migdale este recomandat pentru parul care se electrizeaza, iar cel de cocos accelereaza cresterea parului. Daca ai parul gras, evita sa aplici masca la radacina parului. Lasa masca 20 de minute, apoi spala-te normal.

Masca de banane si iaurt

Aceasta masca actioneaza ca un balsam puternic si este ideala pentru parul foarte degradat. Amesteca o banana cu o jumatate de cana de iaurt si trei lingurite de miere pana cand obtii o pasta moale, apoi adauga putin suc de lamaie. Intinde masca pe par si las-o sa actioneze 15 minute, apoi clateste-te bine.

Ou si castravete

Amesteca un ou cu 5 linguri de castravete ras si 5 linguri de suc de portocala. Aplica masca pe parul curat si las-o 25 de minute. Pentru rezultate vizibile, foloseste masca o data pe saptamana.



Niciun comentariu: