Ingrediente
Perisoarele:250 g piept
pui, 50 g orez, 50 g ceapa, 3 linguri untdelemn, 2 linguri apa rece, un
ou, 25 g faina, piper, marar, patrunjel, sare.Sosul:50 g untdelemn, 1/4 l
apa, 1/2 l suc de rosii, ceapa rasa fin, 25 g faina, marar, patrunjel,
telina, sare.
Mod de preparare
Intr-o
cratita, se infierbinta untdelemnul sau alta grasime cu ceapa rasa fin
sau taiata marunt, un minut, se pune un virf de lingurita cu boia sau
pasta de ardei, se amesteca de 2 ori si, imediat se sting cu apa. Cind
clocoteste apa, se pun perisoarele si castravetii, curatati de coaja si
taiati in betisoare de 1 cm grosime, sau necuratati, rasi prin razatoare
cu gauri mari si scursi bine de zeama pe care o lasa. Se lasa sa fiarba
40-50 minute. Cind toate sint fierte, se freaca bine faina cu sucul de
rosii care, apoi, se amesteca cu sosul; se lasa sa fiarba citeva
clocote, ca sa se lege.Se completeaza lichidul, daca a scazut, ca sosul
sa cuprinda bine perisoarele si castravetii si sa aiba consistenta unei
smintini subtiri. Cratita se ia de pe foc, mincarea se sareaza dupa gust
si, daca mai este nevoie, se acreste cu zeama de lamiie sau cu citeva
picaturi de otet. Pentru aroma, se adauga marar si, facultativ, usturoiul
taiat marunt. Daca sosul este prea acru, se adauga o lingurita de
zahar. Mincarea se poate servi simpla sau cu piure de cartofi. Smintina se
adauga la masa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu