Ingrediente
1 kg peste, morcov,
patrunjel, telina, o ceapa mare, 1-2 ardei grasi, 2 rosii de marime
mijlocie, bors sau zeama de varza, zeama sau sare de lamiie, sau otet,
leustean, untdelemn, sare.
Mod de preparare
Pestele, curatat de solzi, intestine, branhii se taie in bucati
potrivit de mari, pe grosime. Zarzavatul, ras prin razatoarea cu gauri
mari, impreuna cu ceapa, se caleste cu 2-3 linguri de untdelemn, 2
minute apoi se stinge cu 1/2 l apa fierbinte si se lasa sa fiarba bine.
Se adauga ardeii taiati in felii subtiri si rosiile taiate in felii de 2
cm grosime. Ciorba se acreste imediat cu bors sau zeama de varza, sau
cu alta acreala si se sareaza, completind lichidul cu apa, ca ciorba sa
nu fie prea deasa. Substanta acra si sarea se adauga inainte de a se
introduce carnea de peste, pentru ca acesta sa nu se sfarime la fiert.
Cind clocoteste ciorba, se adauga bucatile de peste impreuna cu capul si
se fierb circa 20-30 minute, pina cind se moaie. Daca furculita intra
cu usurinta in carne, atunci inseamna ca aceasta este fiarta. Se ia de
pe foc si se aromeaza cu leustean si patrunjel.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu