Ingrediente
Un morcov, un patrunjel,
1/2 telina, zeama de varza, bors, sare de lamiie, sau otet, o ceapa de
marime mijlocie, leustean, untdelemn, un galbenus, 100 ml smantana
(iaurt), sare, 200 g carne vitel, orez, albus de ou, piper, patrunjel.
Mod de preparare
Zarzavatul si ceapa se rad prin razatoarea cu gauri mari si se calesc
2 minute, cu 2 linguri de untdelemn, ca sa-si dezvolte aroma, apoi
totul se stinge cu 2 l de apa fierbinte sau rece (in caz ca se pun si
oasele de la carne) si se adauga o lingurita de sare. Se lasa sa fiarba
circa 30 de minute, pina cind se pregatesc perisoarele. Carnea se trece
prin masina de tocat de 2 ori, impreuna cu o lingurita de ceapa tocata.
Daca se pune piept de pasare, se poate adauga si pielea de la git de la
spate, cu toata grasimea prinsa de ea. La tocatura se adauga albusul,
orezul spalat si bine scurs, o lingurita cu virf de faina, un virf de
cutit de piper, sau pentru regim, numai marar si patrunjel tocat si 1/2
lingurita de sare. Se amesteca bine, apoi se ia cu lingurita din
compozitie, se pune in palma udata cu apa rece, se rasuceste sa capete
forma rotunda si i se da repede drumul in supa clocotita. Daca este
compozitia prea moale, perisoarele se pot modela direct in lingurita si
li se da drumul in supa. Cind toate perisoarele sint gata, se lasa sa
fiarba supa in continuare acoperita 30-40 minute. Cind sint toate
fierte, se adauga borsul sau alta acreala, dupa gust, lasind sa fiarba
2-3 minute. Se ia de pe foc, se aromeaza potrivind gustul cu sare si
acreala.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu