duminică, 2 decembrie 2012
CURIOZITĂŢI ALIMENTARE
Uleiul de măsline ajută la vindecarea gastritei şi a ulcerului. El poate fi folosit şi ca laxativ, luând o lingură seara la culcare. Pentru entorse şi dureri reumatismale se fac frecţii cu ulei de măsline amestecat cu usturoi pisat. Folosit permanent, uleiul de măsline ajută la dizolvarea pietrelor din bilă.
Uleiul de peşte ajută la creşterea rezistenţei inimii şi asta fiindcă scade simţitor colesterolul. Totodată, ajută la circulaţia sângelui şi încetineşte procesul de îmbătrânire, distrugând toxinele din organism. Consumat cu regularitate, uleiul de peşte linişteşte sistemul nervos, ne ajută să dormim profund şi să facem faţă stresului.
Mai multă vitamină C decât în portocale se găseşte în kiwi. Totodată, are toate tipurile de fibră, ceea ce ajută la prevenirea cancerului şi a bolilor de inimă. Fiindcă este bogat în cupru, kiwi ajută la întărirea sistemului imunitar şi la dezvoltarea creierului. De reţinut că toate proteinele, vitaminele şi mineralele se găsesc în seminţe şi nu în pulpa fructului.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu