Ingrediente
Marmelada,dulceata, 3-4 linguri alcool pur.
Mod de preparare
Dupa ce toate clatitele au fost coapte, pastrate calde pe apa fierbinte, se
ung cu marmelada sau dulceata si se impaturesc in patru.Ca sa nu curga
umplutura, cind se incalzesc, se vor impacheta ca sarmalele si se vor pastra la
cald acoperite, pina cind se servesc.Clatitele impaturite in patru se pot flmba
la masa.Pe o farfurie intinsa se asaza patru clatite impaturite, cu virful spre
centrul farfuriei, ca si cum ar fi o singura clatita rotunda.Se presara cu zahar
tos(o lingurita cu virf) si se stropesc bine cu 3-4 linguri de alcool pur.Chiar
la masa, se aprinde alcoolul (daca se poate cu lumina stinsa in camera) care,
arzind, va carameliza zaharul si va da un gust placut clatitelor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu