Ingrediente
30 g unt, 30 g faina, 150 ml lapte, 10 ml smintina, 100 g brinza, 250 g
ciuperci.
Mod de preparare
Se prepara un sos alb mai gros din faina, unt si lapte..Faina si untul se
infierbinta intr-o cratita de 1 l , la foc mic, numai un minut, amestecind mereu
si avind grija ca faina sa nu se coloreze deloc; apoi se stinge cu laptele
fierbinte, adaugat in 2-3 rinduri, amestecind de fiecare data, pina cind se
desfac toate cocoloasele formate, ca sa rezulte un sos omogen.Se sareaza si,
facultativ, se acreste putin cu zeama sau sare de lamiie, numai dupa ce s-a luat
cratita de pe foc.Se aromeaza cu patrunjel sau marar taiat marunt.Ciupercile
taiate marunt si bine spalate se trec prin masina de tocat.Ceapa taiata marunt
se caleste un minut in untdelemn, apoi se adauga ciupercile, foaia de dafin,
zeama de lamiie, piper, o lingurita rasa de sare.Se lasa la foc mic acoperite sa
fiarba cca 30 minute, ca sa scada toata apa ce o lasa si sa se moaie.Cind este
gata , se adauga si smintina.Se ung tartinele cu un strat de 3-4 mm.Deasupra se
rade brinza.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu