Ingrediente
3-4 oua firerte tari, o lingura smintina groasa (50 ml), o lingurita cu virf
patrunjel taiat marunt, un virf de cutit piper, 1/2 lingurita sare fina, un ou
crud, 100 g franzela, 30 g unt sau untdelemn, 20 g faina, o ceapa mica.
Mod de preparare
Ouale, taiate cit mai marunt, se amesteca cu oul crud, franzela fara coaja,
muiata bine in apa rece si stoarsa, smintina, ceapa taiata marunt si calita, un
minut, in unt sau untdelemn, piperul, sarea, faina si patrunjelul se amesteca
bine.Se ia cite o lingurita cu virf din compozitie si se formeaza crochete care,
apoi, se trec bine prin faina si se prajesc.Se pastreaza calde pe un vas cu apa
fierbinte.Se servesc cu soteuri calde de legume: morcovi, spanac, cartofi,
mazare, etc.,sau cu mincare de legume fara carne, sau numai cu sosuri de rosii
sau macris, piure de spanac etc., ca fel intii, sau ca fel doi,dupa supa sau
ciorba.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu