Ingrediente
300-350 g brinza de vaci, un ou, 50 g gris, 50 g faina, 12-13 prune, sare, 50 g
pesmet, untdelemn, zahar pudra, vanilie.
Mod de preparare
Brinza se marunteste bine cu dosul furculitei, se adauga grisul, faina, oul
si se amesteca bine.Compozitia se pune pe o foaie de nailon, bine presarata cu
faina si se modeleaza in forma de sul care, apoi, se taie in 12-13 felii.In
continuare, galustele se pregatesc cu prunele, se fierb si se servesc dupa cum
urmeaza:o cratita de 3-4 l se umple mai mult de jumatate cu apa rece in care se
pune pe o lingurita cu virf de sare.Cind clocoteste, se pun toate galustele,
miscind cratita, ca acestea sa nu se lipeasca de fundul ei.Se lasa sa fiarba 10
minute cu capacul tras putin la o parte; dupa ce apa a inceput sa dea in clocot,
focul se reduce, ca galustele sa fiarba in clocote mici.Se ia cratita de pe foc,
si se lasa acoperita 15 minute, ca galustele sa se umfle bine.Se scot, apoi cu
spumiera cite 2-3, se trec usor prin pesmet prajit si se pudreaza cu zahar si
vanilie.Sint foarte fragede, daca se servesc imediat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu