Ingrediente
750 g carne de iepure marinata, 1/4 kg ficat de vitel, 100 g slanina afumata,
100 g franzela, 200 ml smintina, 50 g unt, 100 ml untdelemn, 150 ml vin, 2
linguri rom sau coniac, 100 ml lapte, 4 oua, condimente, o lingurita cu virf
sare, 150 g ceapa.
Mod de preparare
Ceapa taiata marunt se caleste bine intr-o cratita, in tot untdelemnul, 2
minute adaugind apoi carnea taiata in bucati mai mari (3-4 cm).Se amesteca pina
cind se coaguleaza la suprafata (2-3 minute), apoi se adauga vinul, romul,
condimentele si sarea, prajindu-le in continuare la foc mic, acoperite, pina ce
se moaie bine, adaugind putina apa sau zeama in care a fost marinata carnea,
avind grija, ca, la sfirsit, sosul sa fie scazut.Carnea rece se trece prin
masina de tocat de 3 ori impreuna cu ficatul crud, franzela muiata in lapte sau
apa si nestoarsa si cu slanina afumata.La tocatura se adauga smintina, untul
topit dar rece, si galbenusurile, amestecindu-se bine.Albusurile batute spuma se
amesteca cu compozitia numai prin rasturnare, apoi se desarta in forma; se coace
si se serveste la fel.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu