Ingrediente
4 albusuri, 280 g zahar, o lingura zeama lamiie, vanilie.
Mod de preparare
Intr-un lighean, albusurile se bat spuma, cu telul (urmele de grasime nu lasa
albusul sa creasca ). Se adauga zahar (tos) si zeama de lamiie deodata, se bat 2
minute, ca suma sa se umfle putin, apoi se trece lighenasul pe un vas cu apa
clocotita si spuma se bate 8-10 minute. Vasul trebuie sa fie mai scund, ca
nivelul apei clocotite sa fie la 2-3 cm sub lighenas. Bezelele se bat numai cu
telul, altfel compozitia se va brinzi. Cind spuma s-a infierbintat si s-a
intarit, lighenasul se ia de pe aburi, spuma se bate inca de citeva ori, apoi se
lasa la o parte. Se pregatesc 2-3 tavi unse cu margarina si tapetate cu hirtie.
Compozitia se pune intr-un cornet cu sprit crestat la virf. Se rasfring
marginile cornetului si se pune compozitia de bezele chiar la baza; se aduna
marginile in palma si prin apasare pe cornet se fac rozete pe hirtia din tava.
Se coc la cuptor la foc submijlociu, 30-40 min., ca sa se usuce, cu usa
cuptorului complet deschisa; dupa 15-20 min., se intoarce tava si se lasa
bezelele sa se coaca in continuare, pina se intareste albusul la suprafata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu