sâmbătă, 11 august 2012

CREMA LA PAHAR CU CIOCOLATA



Ingrediente

100-150 g ciocolata de menaj, 50 ml apa, 50 g unt, 4 oua, 150-200 g zahar tos, 30 ml lichior, coaja rasa de la o portocala, 200 g frisca.

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma, se adauga 100 g zahar, o lingura de rom, apoi spuma se bate pina cind se intareste din nou. Intr-un lighenas, ciocolata rasa prin razatoare, impreuna cu apa, untul, coaja de portocale, galbenusurile si restul de zahar se bat pe un vas cu apa clocotita, 8-10 minute, ca sa se lege ca un sodou. Dupa ce s-a racit bine, se adauga spuma, amestecind usor, numai prin rasturnare, de citeva ori. Crema se pune in cupe si de lasa la frigider 2-3 ore; apoi se orneaza cu frisca. Se serveste rece.

Niciun comentariu: