Ingrediente
4 oua, 30 g unt, patrunjel, o lingurita rasa de sare, 2 linguri otet.
Mod de preparare
Intr-o cratita de 2 l, se pune apa sa fiarba impreuna cu o lingurita rasa de
sare si cu 2 linguri de otet, care au proprietatea de a coagula mai repede
albusul. Se sparge fiecare ou, pe rind, intr-o ceasca, pentru a evita riscul ca
vreunul sa fie alterat. Cu ceasca se da drumul mai usor oului sa alunece chiar
la suprafata apei. Cu fiecare ou se procedeaza la fel. Se fierbe fiecare numai
1-2 minute, pina cind se coaguleaza albusul, galbenusul raminind moale. Daca se
tin mai mult in apa clocotita, se intareste prea mult albusul. Se pot fierbe pe
rind, unul sau cite doua, in vas mai mic. Se scot cu spumiera, scurse bine de
apa. Se asaza pe o farfurie calda, iar deasupra lor se pun bucatele de unt si
patrunjel taiat marunt. Se servesc imediat fierbinti.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu