Ingrediente
500 g faina, 200 g miere, 100 g zahar, 100 g unt, un ou, un galbenus, 100 ml
lapte, o lingurita scortisoara macinata, un virf de lingurita cuisoare macinate,
o lingurita cu virf amoniac carbonic; Glazura: un albus, 200 g zahar pudra, 50
ml zeama lamiie.
Mod de preparare
Mierea se cintareste direct in castron, adaugind toate ingredientele indicate
si la urma, faina cu amoniacul. Se amesteca toate, apoi se framinta cu mina 2-3
minute. Aluatul se lasa la rece 2-3 ore sau de seara pina dimineata, acoperit ca
sa nu prinda crusta. Se ia din aluat cite o bucata si pe masa presarata cu
faina. I se da forma de sul cu diametrul de 2 cm, care, apoi, se taie in bucati
de 2 cm. Bucatile se ruleaza intre palme, formindu-se bile, care se asaza in
tava presarata cu faina cu distanta de 3 cm intre ele, deoarece vor creste la
copt. Tava se introduce in cuptorul bine incalzit inainte la foc mijlociu si se
coc circa 30 minutem focul reducindu-se imediat la submijlociu, fara sa se
deschida cuptorul 20 minute. Din cauza mierii, se rumenesc mai mult si se
intaresc. Pe masura ce se coc, se asaza intr-o cratita de 4-5 l. Cind toti
biscuitii sint copti, se desarta peste ei, in mai multe locuri, glazura,
adunindu-se bine de pe vas cu lopatica de plastic. Cratita se prinde, apoi, de
toarte, se salta in sus pentru ca biscuitii rasturnindu-se sa se unga pe toate
fetele cu glazura. Dupa aceea, biscuitii se asaza pe baza lor, pe o foaie de
nailon, lasindu-se 3-4 ore, pina cind se usuca glazura. Se pot pastra in cutie
de metal inchisa sau in punga de nailon.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu