Ingrediente
Muguri de brad cu lungimea de 3-4 cm, pentru fiecare 1 l suc cite 1 1/2 kg
zahar.
Mod de preparare
Acest sirop se prepara primavara, cind mugurii de brad au lungimea de 3-4 cm
si culoarea verde.Mugurii curatati de codite, care au multa rasina se spala de
praf cu apa rece, se pun intr-o oala smaltuita suficient de mare si se toarna
apa cit sa depaseasca nivelul mugurilor inca odata cit volumul lor (la 1 kg
muguri se pun cca 2 l apa).Se fierb cca o ora, pina cind se moaie bine. Dupa
aceea se ia de pe foc oala si se lasa sa stea acoperita la rece 48 de ore iar
daca este cald, numai 24 ore, ca sa se extraga cit mai bine din muguri sarurile
minerale si uleiurile aromatice.Sucul se strecoara prin tifon dublu, asezat pe
strecuratoare, presind mugurii ca sa se scurga tot sucul.Sucul se cintareste si,
la 1 l suc, se va pune zahar ca si siropul de zmeura, in oricare varianta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu