Ingrediente
Un albus , 150-200 g zahar, 15 ml zeama de lamiie.
Mod de preparare
Albusul se bate spuma cu furculita sau cu un tel mic; se adauga zaharul si
zeama de lamiie, cu care se freaca numai circular, pina cind se topeste zaharul
si se moaie albusul, ca o smintina groasa care curge putin.Aceasta glazura se
foloseste pentru fursecurile care au fost deja coapte:islere, rondele din aluat
fraged, indiene, ciuperci din indiene.Glazura se aplica cu lama
cutituluideasupra lor, in strat subtire, apoi se lasa sa se usuce, fara sa se
introduca in cuptor, ca sa ramina glazura alba.Rondelele din aluat fraged se pot
coace pe jumatate, apoi se ung repede cu glazura cu ajutorul pensulei si se
introduc in cuptor unde se lasa pina ce se rumeneste putin glazura, capatind un
gust de zahar caramelizat si culoare roz; dupa ce s-au racit, se lipesc cite
doua cu marmelada. Cind este nevoie de o glazura alba, putin mai consistenta,
care sa se puna in strat mai gros, dupa ce albusul s-a batut spuma, se adauga
zaharul si zeama de lamiie si spuma se bate in continuare 5-6 minute, pe un vas
cu apa clocotita ca albusul sa se infierbinte.Glasarea se va face cu lama unui
cutit inoxidabil, intr-un strat subtire de 3 5 mm sau mai gros, pina la 2 cm.Pe
glazura se pot face diferite decoruri cu furculita intoarsa sau cu virful
linguritei cu care se scot ciocuri mai dese sau mai mari si bomboane mici
colorate, ciocolata granule sau rasa prin razatoare direct peste prajitura, nuci
tocate mai mare, rahat colorat taiat in forma de chibrit etc.Se lasa la rece sa
se usuce pina a doua zi.Glazura subtire se va usca bine; daca este mai groasa,
va ramine ca o crema bine inchegata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu