Ingrediente
Morcov, patrunjel, o ceapa mijlocie, 1/2 kg fasole verde, un ardei, 1/2 kg
rosii, frunze de patrunjel si telina, putin cimbru si sare.
Mod de preparare
Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc 2 minute
cu 2 linguri de untdelemn, apoi totul se stinge cu 1 1/2 l apa fierbinte.Cind
clocoteste apa, se pun pastaile de fasole rupte in cite 2-3 bucati, ardeiul
taiat in felii subtiri si 1/2 lingurita cu sare.Cind toate sint fierte , se
adauga sucul de rosii, se lasa sa fiarba citeva clocote, se sareaza si se
acreste, daca mai este nevoie.Pentru aroma, se adauga frunze de patrunjel, o
frunza de telina taiate marunt si o mica ramura de cimbru.Se serveste ca atare
sau dreasa cu 2 galbenusuri , batute bine cu 2 linguri de apa rece sau cu 100 ml
smintina sau iaurt, batute bine cu un galbenus.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu