Ingrediente
6-8 felii de limba, 100 g ceapa, 3-4 ardei grasi, 1/2 kg rosii, o foaie de
dafin, 100 ml untdelemn, 100 ml vin, sare, piper, patrunjel.
Mod de preparare
Ceapa taiata in felii subtiri se caleste in tot untdelemnul, impreuna cu 1/2
lingurita de sare, pina cind devine lucioasa.Se adauga, apoi, ardeiul taiat in
felii subtiri si se calesc impreuna, acoperite, inca 3-4 minute.Dupa aceea, se
pun rosiile curatate de coaja (daca se poate) si taiate in felii mai groase si
toate ingredientele indicate, inclusiv feliile de limba si 1/4 l supa in care a
fiert limba.Se presara cu 1/2 lingurita cu sare si cu un virf de cutit cu piper
si se amesteca toate.Se introduce cratita in cuptor si se lasa 20 minute, ca sa
se formeze sosul si sa se ridice untdelemnul.Mincarea se serveste rece, cu
patrunjel taiat marunt, ca fel intii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu