Ingrediente
300-400 g carne, ceapa (50 g), 5 catei de usturoi, 1/4 l suc de rosii, 25 g
faina, 10 fire ceapa verde sau usturoi verde, untdelemn, sare.
Mod de preparare
Carnea se inabusa impreuna cu ceapa taiata marunt in 4-5 linguri de
untdelemn.Dupa ce s-a fragezit bine carnea, se freaca faina cu sucul de rosii
rece, adaugat cite putin la inceput, ca sa nu se formeze cocoloase si apoi se
toarna peste carne, completind sosul cu apa sau suc de rosii (in total, cca
500-600 ml).Se lasa sa fiarba citeva clocote ca sa se lege, apoi cratita se ia
imediat de pe foc, adaugind usturoiul si sare, dupa gust.Ostropelul se poate
servi cu piure de cartofi.Cind se foloseste ceapa sau usturoi verde, acestea
curatate, spalate, se fierb intregi, cu frunze cu tot, in apa clocotita, cca 10
minute, pina cind se moaie bine, apoi apa se se scurge si se adauga in sos (in
loc de apa simpla).Firele de ceapa sau usturoi (sau ambele), reci, se rasucesc
in forma de cununite, cu diametrul de 4-5 cm, cu toate frunzele infasurate in
jurul inelului format si se adauga in sos.Cine doreste le prajeste, 1-2 minute,
pe ambele parti in 30 g unt sau 2 linguri untdelemn, apoi le adauga in
sos.Ostropelul se lasa sa fiarba citeva clocote, ca sa se ridice untdelemnul,
sau se tine in cuptor, 5 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu