Ingrediente
300-400 g carne, ceapa (50 g ), 60-80 ml untdelemn sau alta grasime, 500 g
telina (curatata gata), 1/4 l suc de rosii, 25 g faina, 30 g zahar, patrunjel,
sare.
Mod de preparare
Carnea si ceapa se calesc cu 2 linguri de untdelemn, cum s-a aratat in
retetele precedente, pina cind se moaie bine.Telina se taie in felii de 1 cm
grosime; acestea se suprapun si se taie in betisoare de 2 cm latime.Telina se
caleste separat, cu 2-3 linguri de untdelemn, acoperita, la foc mic, sau la
cuptor, tot acoperita, adaugind cite o lingurita cu apa, pina cind se moaie,
fara sa se terciuiasca.Dupa ce au fiert, telina si carnea se amesteca.Faina se
dilueaza cu sucul de rosii si se desarta in cratita, completind sosul cu apa (sa
cuprinda carnea si telina) si lasind sa fiarba citeva clocote, ca sa se
lege.Mincarea se poate servi simpla, presarata cu patrunjel taiat marunt, sau
dreasa; o lingura cu smintina se bate cu o lingura de apa rece si apoi se
amesteca cu mincarea, imediat ce cratita s-a luat de pe foc; se sareaza dupa
gust.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu