Ingrediente
1 kg peste fiert rasol, o ceapa mare (100 g), 3 linguri untdelemn, 150 g unt, un
virf de cutit piper, un virf de lingurita ienibahar, 1/2 lingurita nucsoara
rasa, sare fina.
Mod de preparare
Se fierbe intreg sau taiat in bucati mari, intr-un vas de marime potrivita.In
apa se fierb, in prealabil, zarzavatul si ceapa taiate in sferturi si cartofii
intregi care se scot dupa ce au fiert; restul de zarzavat se lasa sa fiarba in
continuare.Dupa ce pestele s-a racit, carnea se scoate de pe oase, se trece prin
masina de tocat de 2 ori, impreuna cu ceapa taiata marunt si calita in untdelemn
cu 1/2 lingurita cu sare si condimentele, la foc mic, pina cind devine lucioasa,
fara sa se rumeneasca.Untul se freaca pina cind se moaie, apoi se adauga
tocatura, amestecindu-se bine; se sareaza dupa gust.Pasta se aranjeaza pe un
platou sau cu ea se fac sandvisuri.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu