Ingrediente
500 g zahar, 250 ml apa, o lingurita zeama de lamiie sau otet, sau o lingurita
cu virf glucoza (sirop viscos), 50 g cacao sau 100-150 g ciocolata, 50-80 g unt.
Mod de preparare
Cind este necesara o cantitate mai mare de glazura, pentru tort, sau alte
prajituri se va proceda astfel: intr-o olita sau craticioara de 1 l (folosita
numai in acest scop), asezata pe foc, se amesteca zaharul, apa, zeama de lamiie,
otetul sau glucoza, cu o lingura metalica, pina cind zaharul se dizolva complet;
apoi siropul se fierbe in continuare, acoperit cu o farfurie de portelan pina
cind se leaga bine, facind si proba in apa rece, se ia de pe foc si in el se
adauga cacaua cernuta sau ciocolata rasa , mestecind fara intrerupere, cu
lingura , pina cind se incorporeaza bine.Glazura se poate lasa si alba daca nu
se foloseste imediat, urmind a se colora la nevoie cu cacao, ciocolata sau
diferite culori vegetale dupa gust.In acest caz, dupa ce proba a fost buna se
lasa sa se raceasca putin siropul si cind este pe jumatate racit, se freaca cu
lingura pina cind se raceste, se albeste si se taie ca si serbetul.Daca pe
lingura cu care s-a amestecat in sirop s-au format cristale, se va folosi alta
lingura curata.Dupa ce s-a ingrosat, fara cristale de zahar, dupa frecare, se
adauga cacaua sau culoarea si aroma dorita.Glazura se poate pastra in punga de
nylon ca sa ramina moale; la nevoie se incalzeste pe apa calda.Se poate folosi
fara unt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu