Ingrediente
1 kg castane, 250 g zahar, 150 ml apa, 50 ml rom, 150 g unt, vanilie.
Mod de preparare
Castanele crestate in 4 pe o parte, se fierb in apa clocotita pina cind li se
desprinde coaja ( care se indeparteaza ), apoi, se fierb in continuare, ca sa se
curete si coaja subtire care, de asemenea se va inlatura. Miezul fainos se trece
apoi prin masina de tocat de doua ori, sau prin presa de piure. Din zahar si apa
se face un sirop bine legat, care se va adauga, treptat, fierbinte in piureul de
castane, amestecind 2-3 min, pe un foc mic (dar nu direct pe flacara ), ca sa se
lege putin si insistind pe fundul vasului ca sa nu se prinda. Cind vasul se ia
de pe foc, se pune zaharul vanilat si, dupa ce s-a racit, se adauga untul moale
si romul, cu care se amesteca ca sa se omogenizeze bine. Piureul se pune intr-un
cornet din pinza cu sprit crestat la virf si cu el se aranjeaza pe un platou sau
direct pe farfurii de desert, modelind pe fiecare cite un cerc ondulat; in
mijlocul lui se va face cite o rozeta mare cu frisca, cu sau fara gelatina, tot
cu spritul. Se orneaza cu bucatele de ciocolata sau cu boabe mici de coacaze din
dulceata, sau cu bomboane colorate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu