duminică, 12 august 2012

DESERT DIN PIURE DE CASTANE



Ingrediente

1 kg castane, 250 g zahar, 150 ml apa, 50 ml rom, 150 g unt, vanilie.

Mod de preparare

Castanele crestate in 4 pe o parte, se fierb in apa clocotita pina cind li se desprinde coaja ( care se indeparteaza ), apoi, se fierb in continuare, ca sa se curete si coaja subtire care, de asemenea se va inlatura. Miezul fainos se trece apoi prin masina de tocat de doua ori, sau prin presa de piure. Din zahar si apa se face un sirop bine legat, care se va adauga, treptat, fierbinte in piureul de castane, amestecind 2-3 min, pe un foc mic (dar nu direct pe flacara ), ca sa se lege putin si insistind pe fundul vasului ca sa nu se prinda. Cind vasul se ia de pe foc, se pune zaharul vanilat si, dupa ce s-a racit, se adauga untul moale si romul, cu care se amesteca ca sa se omogenizeze bine. Piureul se pune intr-un cornet din pinza cu sprit crestat la virf si cu el se aranjeaza pe un platou sau direct pe farfurii de desert, modelind pe fiecare cite un cerc ondulat; in mijlocul lui se va face cite o rozeta mare cu frisca, cu sau fara gelatina, tot cu spritul. Se orneaza cu bucatele de ciocolata sau cu boabe mici de coacaze din dulceata, sau cu bomboane colorate.

Niciun comentariu: