Ingrediente
1/4 Kg de mere, 50 ml smintina, 20 g faina, 25 g unt, o linguirta zahar, zeama
de lamiie, patrunjel, telina.
Mod de preparare
Merele, curatate de coaja, rase prin razatoarea cu gauri mari sau taiate in
felii de 1 cm grosime se fierb 10 minute intr-o cratita cu 1/4 l apa sau supa de
oase sau de zarzavat. Se pun un virf de lingurita cu sare sau 1/2 lingurita
vegeta si o frunza telina. Cind merele sint fierte, se adauga faina amestecata
cu smintina si 2 linguri cu apa rece, lasindu-se sa fiarba 2-3 clocote. Daca
este prea gros, se dilueaza pina cind devine ca o smintina subtire. Dupa ce
cratita se ia de pe foc, se adauga untul proaspat si patrunjel taiat marunt.
Cine doreste mai acru, adauga citeva picaturi de lamiie si o linguirta cu zahar
care-I va da gust placut. Se serveste cu rasol de pasare, vaca, vitel, cu limba
fiarta, ficat prajit natur, snitele, friptura inabusita, toate asociate cu piure
de cartofi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu